Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κάλεσμα σε έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας αφιερωμένης στους αφανείς υγειονομικούς και εργαζόμενους ήρωες του Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλους ΟΓΕ)
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, μέλος της ΟΓΕ, μπροστά στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού εύχεται σε όλους και όλες καλή δύναμη και κουράγιο. Υγεία και ταχεία ανάρρωση σε όσους είναι ασθενείς.

«Μένουμε σπίτι», αλλά «δεν μένουμε σιωπηλοί»!
Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που απαξιώνουν τις ζωές μας, στις κυβερνήσεις και στην ΕΕ που μας άφησαν απροστάτευτους μπροστά σ’ αυτή την έκτακτη κατάσταση, χωρίς στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν σταματάμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε για όσα αγωνιζόμασταν και πριν την πανδημία, για μέτρα προστασίας της υγείας των οικογενειών και των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης:

Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία για τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Άμεση ενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.

Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία, Αγροτικά Ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.

Ενίσχυση με μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους, όπως εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, υπηρεσίες του δήμου κτλ.

Κανένας μόνος του. Κανένας σιωπηλός!
Μαζί με τα παραπάνω, σας καλούμε να εκφράσετε τη σκέψη σας, την ιδέα σας, την ανησυχία σας, δημιουργικά για όσο «μένουμε σπίτι», σε μια πρωτότυπη ζωγραφιά, σκίτσο, γελοιογραφία ή και φωτογραφία.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες και τα έργα, αφιερώνονται σε όλους όσοι συνεχίζουν να εργάζονται αυτές τις μέρες, στους αφανείς ήρωες - στους υγειονομικούς, τους εργάτες στα εργοστάσια του νομού, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στον επισιτισμό, στους υπαλλήλους του δημοσίου και όλους τους εργαζόμενους - που παράγουν τον πλούτο, που κρατούν την κοινωνία όρθια.

Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμμετέχουν μικρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι και ενήλικες, επαγγελματίες καλλιτέχνες και μη.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δημιουργίες σας:

Ηλεκτρονικά στο e-mail του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς: ogekilkis@gmail.com.
Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Ειρήνη Χατζή, Νικηταρά 9, Πολύκαστρο, ΤΚ 61200.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6958292256.

Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε Έκθεση – Εκδήλωση του Συλλόγου μας στο καλοκαίρι στο Κιλκίς.

Καλή έμπνευση και Καλή Δύναμη σε όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.