Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

"Προσέχουμε την υγεία μας, τιμούμε τις παραδόσεις στα ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς"

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Μία εβδομάδα ιδιαίτερη ολοκληρώθηκε για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics, στην οποία εστιάσαμε ιδιαίτερα στην υγεία και στους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους μας. 

Έτσι τα παιδιά μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τη μετάδοση μικροβίων και τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν ασθενειών που μπορεί να προκύψουν. Έπειτα τα παιδιά έκοψαν και ζωγράφισαν εικόνες σχετικές με τους κανόνες υγιεινής που έμαθαν δημιουργώντας ένα κολλάζ που τους υπενθυμίζει πώς μπορούν να προστατευτούν τόσο τα ίδια όσο και οι γύρω τους.

Παράλληλα βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα των αποκριών πλησιάζοντας στην Καθαρά Δευτέρα, με τα παιδιά να γράφουν για αυτή στο μάθημα της δημιουργικής γραφής, ενώ στο μάθημα των αγγλικών έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με αποκριάτικες στολές, τις ονομασίες των οποίων έμαθαν να προφέρουν στα αγγλικά. Επιπλέον το περίφημο γαϊτανάκι κέντρισε και αυτό το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία έφτιαξαν το δικό τους μοναδικό γαϊτανάκι με το οποίο ανυπομονούν να παίξουν.

Είμαστε λοιπόν σιγά σιγά έτοιμοι να υποδεχθούμε το Μάρτιο και την άνοιξη. Έτσι τα παιδιά ασχολήθηκαν με παραδοσιακά έθιμα του μήνα αυτού, όπως είναι ο "μάρτης". Γρήγορα έπλεξαν κόκκινη και άσπρη κλωστή την οποία διακόσμησαν με ευφάνταστες χάντρες για τις οποίες ευχαριστούμε πολύ την Estella Kilkis. Συνέχισαν με δύο ακόμη έθιμα της Καθαρά Δευτέρας, αυτό του χαρταετού και της λαγάνας. Έτσι τα παιδιά έφτιαξαν πολύχρωμους χαρταετούς δημιουργώντας ένα πανηγύρι χρωμάτων αλλά και μικρές πεντανόστιμες λαγάνες κάνοντας μας να ανυπομονούμε για τη Δευτέρα.

Ακόμη, αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στη δομή μας και το πρώτο μάθημα ping pong. Τα παιδιά ξεκίνησαν κάνοντας προθέρμανση και συνέχισαν συζητώντας για τους κανόνες του αθλήματος. Έπειτα προχώρησαν με ασκήσεις σωστής λαβής της ρακέτας και έμαθαν πως μπορούν να πετύχουν το καλύτερο και δυνατότερο χτύπημα. Ολοκλήρωσαν παίζοντας το πρώτο τους παιχνίδι, θέτοντας σε εφαρμογή όλα όσα έμαθαν.

Τέλος, οι δομές μας ολοκλήρωσαν τους αποκριάτικους εορτασμούς με ένα κοινό πάρτι στο οποίο μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τις πιο όμορφες και πρωτότυπες στολές και με κέφι διασκέδασαν σε καρναβαλίστικους ρυθμούς. 

Ξεκινήσαμε με χορογραφίες ζούμπα που μας ξεσήκωσαν όλους, συνεχίσαμε με πολλά παιχνίδια και περισσότερες καρναβαλίστικες χορογραφίες, ενώ τιμήσαμε και την ελληνική παράδοση παίζοντας το αγαπημένο σε όλους γαϊτανάκι. Τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να βγουν ευφάνταστες και αστείες φωτογραφίες, ενώ φυσικά και το facepainting είχε για άλλη μια φορά την τιμητική του. Καλή σαρακοστή σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.