Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Αυτή είναι η Ελλάδα!

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων
Πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών έφυγε χθες από τη ζωή μία άλλη μεγάλη Κυρία των Ελληνικών γραμμάτων: Η Άλκη Ζέη. Έγραψε πλήθος βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, καθιερώνοντας ένα νέο εντελώς στυλ νεανικού μυθιστορήματος, με την εισαγωγή πολιτικών, κοινωνικών και ιστορικών στοιχείων στο είδος, παράλληλα με την παρουσίαση αυτοβιογραφικών βιωμάτων των ηρώων της.


Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες θεωρούμε ότι αξίζει να προσφέρουν στα παιδιά και εγγόνια τους βιβλία αυτής της εξαιρετικής συγγραφέως μας, που τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της, βιβλία όπως « το καπλάνι της βιτρίνας», «ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «ο ψεύτης παππούς», «Ματίας», «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της»(βραβείο εφηβικού μυθιστορήματος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού βιβλίου) και τόσα άλλα.

Η ‘Αλκη Ζέη πρόβαλλε τα ελληνικά γράμματα παγκόσμια ,καθώς έργα της έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες και της απονεμήθηκε το βραβείο Mildred L.Batchelder για τις εκδόσεις των έργων της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεγάλη και καταξιωμένη πνευματική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας!

Αυτή είναι η Ελλάδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.