Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Οι άξιοι και οι ανάξιοι της Πατρίδας!


Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
● Ένας λαός που θέλει να είναι άξιος της ιστορικής του συνέχειας πρέπει να ερευνά πλήρως τα αίτια των εθνικών του τραγωδιών.
Όχι μόνο γιατί αυτό είναι αναγκαίο να γίνει, αλλά και γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση της εθνικής του επιβίωσης.
Η ιστορική του πορεία θα έχει συνέχεια μόνον όταν λάμψει όλη η αλήθεια και οι υπεύθυνοι τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

● Ως μία τέτοια εθνική τραγωδία ή τουλάχιστον ως μία εξαιρετικά τραυματική εμπειρία έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο των Ελλήνων η νύχτα των Ιμίων.

Γιατί η νύχτα εκείνη ήταν για την Ελλάδα μια νύχτα πολιτικής και εθνικής ήττας που σηματοδότησε την έναρξη μιας επώδυνης περιόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού πρόσθεσε στις διαφορές μας τις περίφημες ‘‘γκρίζες ζώνες’’.

● Ο πάντα ανύποπτος ελληνικός λαός εμβρόντητος πληροφορήθηκε από τους διαχειριστές της τύχης του εκείνη τη νύχτα -οι οποίοι μέσα στο θράσος της ατολμίας τους αντάλλαξαν βαρύτατες ύβρεις:

Ότι όλα εκείνο το βράδυ είχαν παραδοθεί στην ανευθυνότητα και στον πανικό!

Ότι ο υπουργός Εξωτερικών ευχόταν στο ΚΥΣΕΑ «να φυσήξει αέρας για να πάρει τη σημαία», τη σημαία που διαβεβαίωνε πως θα παραμείνει στα Ίμια!

Ότι η πολιτική ηγεσία σε κατάσταση πανικού είχε αναθέσει τα πάντα στη μεσολάβηση των Αμερικανών -γι’ αυτό και ύστερα με ανακούφιση τους ευγνωμονούσε!

Ότι με περισσό θράσος κατηγορούσε τον τότε αρχιστράτηγο πως ‘‘επέδειξε αξιοθρήνητη συμπεριφορά, αναξιοπρεπή στάση και πασιφανή ανεπάρκεια’’!

● Ποιος όμως ευθύνεται που ένας ‘‘ανεπαρκής’’ στρατιωτικός τοποθετείται, ανακληθείς μάλιστα από την αποστρατεία, στην κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ποιος επιλέγει -αξιοκρατικά υποτίθεται- τους στρατιωτικούς ηγέτες;

Ποιος ευθύνεται για τους λεονταρισμούς εκείνων των ημερών, για τις διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν, για την μη αποτροπή της απόβασης των Τούρκων, για το ότι τα Ίμια έγιναν ‘‘γκρίζα ζώνη’’ και δεν τολμούμε πλέον να αναρτήσουμε τη σημαία μας;

● Ζούμε σε μια χώρα που οι σύγχρονοι πολιτικοί της, σε περιόδους εθνικών κρίσεων, δεν αίρονται στο ύψος των περιστάσεων!

Ζούμε σε μια χώρα που οι υπεύθυνοι της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων δεν αντιμετώπισαν ποτέ τη Δικαιοσύνη, ώστε να δώσουν εξηγήσεις για ποιο λόγο στάθηκαν ανάξιοι της Πατρίδας!

Ζούμε σε μια χώρα που οι ίδιοι αυτοί έχουν το θράσος ακόμη και τώρα να παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή και να προκαλούν τον λαό!

Ζούμε σε μια χώρα που για μεγάλα εθνικά θέματα οι κυβερνώντες αποφασίζουν με μια ισχνή και ευκαιριακή πλειοψηφία, χωρίς να ερωτηθεί ο κυρίαρχος λαός!

● Βλαχάκο, Καραθανάση, Γιαλοψέ, είστε άξιοι της Πατρίδας!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.