Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

24 χρόνια μετά την κρίση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιμίων

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την αποφράδα, όπως εξελίχθηκε, νύχτα των Ιμίων (31 Ιανουαρίου 1996) η οποία οδήγησε στο θάνατο των τριών Ελλήνων στρατιωτικών Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Εκτορα Γιαλοψού. 

Οπως και σήμερα έτσι και τότε ο αδηφάγος γείτονας η Τουρκία, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας, με αυθαίρετη και ανυπόστατη επιχειρηματολογία που αντιβαίνει το Διεθνές Δίκαιο και τις σχετικές επ' αυτού Διεθνείς Συνθήκες τις οποίες έχει προσυπογράψει, προκάλεσε μια τόσο σοβαρή κρίση που οδήγησε στη θυσία των τριών παλικαριών και στη δημιουργία, έκτοτε, του παράνομου και ανυπόστατου από κάθε πλευρά ζητήματος των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Η επιχειρηματολογία αυτή της γείτονος ασφαλώς δεν γίνεται δεκτή καθώς παραβιάζει κατάφωρα αφενός όλα τα συμφωνηθέντα (Διεθν.Συνθήκες) και αφετέρου τις ίδιες τις υπογραφές της (Τουρκίας) η οποία φαρδιά πλατιά έχει αποδεχθεί τους όρους των (Συνθηκών) και έρχεται σήμερα να τους αμφισβητήσει για ίδιον όφελος.

Η Ελλάς παραμένει σταθερή στις θέσεις της για σχέσεις ειρηνικές, καλής γειτονίας και συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας στη βάση των επιταγών του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και του αμοιβαίου σεβασμού.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά θυμόμασθε και τιμούμε τους τρεις στρατιωτικούς που ''έπεσαν'' κατά την εκτέλεση του καθήκοντος για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ιδανικών και των διαχρονικών Αξιών του Εθνους. Αξιών τις οποίες είναι ανάγκη να προτάσσουμε πιο πολύ από ποτέ στη σημερινή και πάλι δύσκολη και κρίσιμη για την Πατρίδα μας συγκυρία που όπως και τότε έτσι και τώρα έχει τον ίδιο αρνητικό ''πρωταγωνιστή'' την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.