Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Η αφαίμαξη των συνταξιούχων συνεχίζεται και με τη Ν.Δ.

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Μια νέα κρυάδα πήραν οι απόμαχοι της δουλειάς αφού στις πληρωμές που έγιναν εξαϋλώθηκε το εναπομείναντα ΕΚΑΣ στην βάση των «μνημονιακών» δεσμεύσεων που ψήφισαν (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα).

Η αφαίμαξη των συνταξιούχων συνεχίζεται, απόρροια μιας βάρβαρης πολιτικής, εις βάρος ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά στην ζωή τους και σήμερα ζούνε στα όρια της σχετικής και απόλυτης φτώχειας.

Όσα τρυκ να κάνει και η σημερινή κυβέρνηση με τις αποδοχές των συνταξιούχων, η αλήθεια δεν κρύβεται, αφού η θέση τους χειροτερεύει και η πλειοψηφία τους ζει με συντάξεις 300 και 400 ευρώ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονιακών απαιτήσεων που ρίχνουν στον καιάδα το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων.

Τα αποθεματικά των ταμείων λεηλατήθηκαν από τις διαχρονικές αντιλαϊκές – αντιασφαλιστικές πολιτικές για να στηρίξουν τις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως ήταν οι πολιτικές εξαπάτησης του χρηματιστηρίου και το γνωστό PCI.

Μαζί με τις αποδοχές πλήγμα έχουν δεχθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η υγεία, με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να βάζει το χέρι στην τσέπη για παροχές που έχει προπληρώσει και θα έπρεπε να απολαμβάνει δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο.

Και αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απαξίωση και εμπαιγμό τους συνταξιούχους για ανθρώπους που εργάστηκαν 35 και 40 χρόνια που πρόσφεραν και σήμερα τους καταδικάζουν να ζουν στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση.

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ τορπιλίζει παραπέρα τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και ανοίγει διάπλατα την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης της πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τον νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνταξιούχοι και το αγωνιστικό τους κίνημα είναι φάρος ελπίδας, δείχνουν ότι δεν παραδίνονται αμαχητί στις ορέξεις του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων και κλιμακώνουν σε όλη την Ελλάδα την πάλη και τον αγώνα τους διεκδικώντας να τους γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα.

Αυτός ο δίκαιος αγώνας των συνταξιούχων βρίσκει ενεργητικό συμπαραστάτη το εργατικό – ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που με κοινό βηματισμό αντιστέκονται σε παλιά και νέα ασφαλιστικά νομοσχέδια που στόχο έχουν την διάλυση της ασφάλισης και των συντάξεων και την παράδοση τους σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στον δρόμο του αγώνα και της ταξικής πάλης θα κριθεί το δίκιο και όχι στην αναμονή και την επανάπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.