Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιλκισίου Εμμανουήλ

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στη χαρά της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Σωτήρα Χριστού, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, στον οποίο ιερούργησε ο εορτάζων Ποιμενάρχης, πλαισιούμενος από πολλούς Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν χειροτονίες του!

Πριν την Απόλυση και μετά τον Πολυχρονισμό που έψαλλαν οι Ιεροψάλτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Κλήρο και τον Λαό που πλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να εκφράσει τις θερμές ευχές του επί την ονομαστική του εορτή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, κατά την οποία εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στον Σεβασμιώτατο ευχήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Πρωτοσύγκελλος ο Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Παντελίδης.

Οι Ιεροψάλτες με χοράρχη τον κ. Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη, η Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού με χοράρχη τον π. Κωνσταντίνο Σαββίδη, τα παιδιά των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ναού με υπεύθυνο τον π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, η Χορωδία του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας με χοράρχη τον π. Ιωάννη Ξενιτίδη και Καθηγητές του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλαν ύμνους και τραγούδησαν κάλαντα και τραγούδια σκορπίζοντας την χαρά σε όλους και χαρίζοντας ιδιαίτερη συγκίνηση στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά όλους, τόσο τους συμμετέχοντες στη γιορτή, όσο και τον λαό που προσήλθε για να του ευχηθεί.

Στο τέλος προσεφέρθη κέρασμα σε όλους και δώρα για τα μικρά παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.