Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ψήφισμα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης υπέρ των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
 εύχεται Χρόνια Πολλά και πιο χαρούμενος και γεμάτος αγάπη  ο νέος χρόνος 
Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κιλκίς
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κιλκίς στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να στηρίξει ομόφωνα το δίκαιο αίτημα των απορριφθέντων υποψηφίων του ΑΣΕΠ για επίτευξη νομοθετικής ρύθμισης ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 και να εκφράσει τη διαμαρτυρία καταθέτοντας υποστηρικτικό ψήφισμα για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.

Συγκεκριμένα, η απόρριψη των συναδέλφων από τους πίνακες, εκτός από τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού, αποκλείει και την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια! Οι συνάδελφοι μας ουσιαστικά μένουν εκτός εκπαίδευσης αφού ο τριετής αποκλεισμός θα σημάνει αυτόματα και την ραγδαία πτώση της σειράς τους στους πίνακες.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η η δυσλειτουργία ενός συστήματος να οδηγήσει τους συναδέλφους μας στην ανεργία.

Μένουμε πιστοί στις διεκδικήσεις του κλάδου για διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Δημόσια Εκπαίδευση, όπως αυτές εκφράστηκαν στο συνέδριο της ΔΟΕ και αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις της ομοσπονδίας μας.

Μένουμε πιστοί τη θέση μας για άμεση απόσυρση το νόμου “Γαβρόγλου” που περιφρονεί τους αναπληρωτές. οι οποίοι τα τελευταία χρόνια καλύπτουν βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ζητούμε την απόσυρση ενός νόμου που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνεχόμενο κυνηγητό τίτλων και προσόντων, με όρους όμως άνισους για τους συναδέλφους μας.

Ζητούμε να συνεχιστούν άμεσα και χωρίς εμπόδια διαδικαστικής φύσης οι διορισμοί που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητούμε από τα συναρμόδια Υπουργεία να νομοθετήσουν υπέρ των συναδέλφων μας έτσι ώστε να συμπεριληφθούν Όλοι oι υποψήφιοι στους πίνακες, από τους οποίους έχουν απορριφθεί.

Ζητούμε δικαιοσύνη και ισοτιμία για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.