Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Διευκρινιστική δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για δηλώσεις περί ανοιχτών συνόρων


Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά με τις χθεσινές μου δηλώσεις στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Μουριές, θα ήθελα να διευκρινιστούν τα ακόλουθα, διότι υπήρξαν ήδη καλοθελητές, που προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και να σπείρουν μίσος ΚΑΙ αυτές τις γιορτινές ημέρες:

«Ανοιχτά μυαλά» χρειάζονται σε όλες και όλους μας για να κατανοήσουμε ότι η πηγή όλων των δεινών μας δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και δεν μπορούμε να τους κατηγορούμε για όλα. Η ζωή τους έχει ίδια αξία με τη δική μας και βάσει Διεθνών Αρχών, αλλά και στοιχειώδους ανθρωπιάς, κάθε ευνομούμενο κράτος οφείλει να τους αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια.

«Ανοιχτά σύνορα» σημαίνει να ανοίξει η Ευρώπη τα σύνορά της για να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι από την Ελλάδα, να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να μοιραστούμε το βάρος της προσφυγιάς και των μεταναστευτικών ροών. 

Διότι δεν είναι δυνατόν οι χώρες της Μεσογείου να επωμίζονται μόνο αυτές το πρόβλημα, επειδή είναι οι χώρες εισόδου. Αυτή είναι η πάγια διατυπωμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα εμπλοκής μας με το προσφυγικό.

Υ.Γ. Τα παραπάνω είναι για τους καλοπροαίρετους, που πραγματικά μπορεί να τους μπέρδεψε η φράση μου, αφού όπως διαπίστωσα κι εγώ όταν πλέον είδα το βίντεο, ήταν ημιτελής και άφηνε ερωτηματικά. Για τους υπόλοιπους, που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα για να εκφράσουν τα ίδια ερωτήματα με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, απλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθώ. 

 Θα τους συμβούλευα όμως, αφού έκαναν και αυτοί τον κόπο εχθές να πάνε μέχρι τη Δοϊράνη, την επόμενη φορά να πάνε και μέχρι τις Μουριές να μιλήσουν 10 λεπτά με τους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας. Θα ζεστάνουν ψυχές και θα ζεσταθεί και η δική τους. 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.