Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Το ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς" αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς"
Η εβδομάδα αυτή στο Κ.Δ.Α.Π.  "Άθλος Κιλκίς", κυρίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων, ήταν αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού. Η παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έρχεται να μας υπενθυμίσει ένα, κυρίως, πράγμα.

Την υποχρέωση κάθε ενήλικα να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Αυτών των πλασμάτων που δυνητικά γίνονται αρωγοί ενός καλύτερου κόσμου.

Εκπαιδευτικοί και παιδιά του ΚΔΑΠ Άθλος, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, ήρθαμε πιο κοντά στα παιδιά μας. Νοιώσαμε την μεγάλη ανάγκη των παιδιών για ουσιαστικό διάλογο μαζί τους. 

 Την ανάγκη τους να μοιραστούν μαζί μας σκέψεις, ιδέες, προβλήματα και προβληματισμούς. Τα ενημερώσαμε για τα βασικά δικαιώματά τους και για τους τρόπους διεκδίκησής τους. 

Χορέψαμε μαζί τους στους ρυθμούς του "Give Peace a Chance", του "Black or White", είδαμε σχετικά videos, ζωγράφισαν την "Ειρήνη" όπως εκείνα την νοιώθουν. 

Αποτύπωσαν τα βασικά δικαιώματά τους σε λωρίδες χαρτιού και τα κόλλησαν σε εμφανές σημείο του ΚΔΑΠ για να μην τα ξεχνούν. Παράλληλα ο διάλογος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου