Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Διαδοχικές νίκες για την ΚουΠα Κιλκίς και νέα επιτυχία για την ομάδα, με είσοδο στο Final Four της κατηγορίας


Γράφει ο Γιάννης Σιταρίδης
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της κατηγορίας είναι ιδιαίτερα σφιχτό.  Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός των δυο συνεχόμενων παιχνιδιών κυπέλλου μέσα σε δυο ημέρες. Ένα σαββατοκύριακο κυριολεκτικά εξοντωτικό για την ομάδα του Κιλκίς. 


Ένα διήμερο που όμως συνοδεύτηκε από δυο εντός έδρας νίκες επί του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας και του ΜΠΑΣ Εργονάθλου Πολυκάστρου, με 72 – 66 και 48 – 41 αντίστοιχα. 

Επρόκειτο για αγώνες ειδικών απαιτήσεων με τη νίκη να μην αποτελεί αυτοσκοπό, παρόλα αυτά κάθε άλλο παρά κακοδεχούμενη ήταν για την ομάδα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η ομάδα της Αλεξάνδρειας είναι και η κάτοχος του τροπαίου. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα αποτελούμενη από ορισμένους ποιοτικούς παίκτες υπό τις οδηγίες ενός πολύ ικανού προπονητή.

Η γηπεδούχος από την άλλη παρατάχτηκε όχι 100 % πλήρης, ωστόσο διέθετε όλα της τα αστέρια ετοιμοπόλεμα. Το 0 – 2 με το οποίο προηγήθηκε η φιλοξενούμενη ήταν το μοναδικό σημείο του παιχνιδιού που βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Δυο απανωτά καλάθια (δίποντο και τρίποντο από Χοτουμανίδη και Σιδηρόπουλο αντίστοιχα), έδωσαν την πρωτοπορία στην ΚουΠα, μια πρωτοπορία που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. 

Σε γενικές γραμμές παίχτηκε όμορφο μπάσκετ με εντυπωσιακά καλάθια εκατέρωθεν, με καλές άμυνες και ωραίους συνδυασμούς και από τις δυο ομάδες εξασφαλίζοντας έτσι το ζητούμενο από ένα παιχνίδι όπως το μπάσκετ, που δεν είναι άλλο από το θέαμα. 

Συνολικά η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο. Περιόρισε τα λάθη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, 15 έναντι 23, ενώ αύξησε κατά μία τις ασίστ, 13 έναντι 12, αφήνοντας θετικό πρόσημο στη συνολική εξίσωση οικονομίας της ομάδας. Η διακύμανση του σκορ βρήκε την ΚουΠα προηγούμενη μέχρι και με 17 πόντους διαφορά (48 – 31) στο τρίτο δεκάλεπτο, μια διαφορά που ψαλιδίστηκε μετά από ένα blackout διαρκείας μέχρι τους 4, (51 – 47) από τους φιλοξενούμενους, με ένα επιμέρους 3 – 16. 

Ωστόσο η ομάδα της Αλεξάνδρειας δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο. Το 72 – 66 επήλθε φυσιολογικά ολοκληρώνοντας μια συνολικά καλή παρουσία για τη γηπεδούχο. 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Όμορφο pick and roll μεταξύ Πατσούρη και Μουστάκα με τον τελευταίο να δέχεται τη μπάλα μετά από σκριν από τον πρώτο και να τελειώνει με εντυπωσιακό off balanced σουτ ρολάροντας γύρω από το σώμα του αμυντικού. (video πρώτου αγώνα) 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ 

Σιδηρόπουλος (23 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μουστάκας (13 πόντοι, 3 ριμπαόυντ, 2 κλεψίματα), Χοτουμανίδης (9 πόντοι, 4 ασίστ), άφησαν για ακόμα μια φορά το στίγμα τους οδηγώντας την ομάδα σε ασφαλή ύδατα μέχρι το τέλος του αγώνα. Σημαντικότατη και η προσφορά του Πατσούρη (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ

και κανένα λάθος), που βρίσκει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια αλλά και τις προπονήσεις, αποτελώντας μια ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα συνολικά.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ

(Τσάτσης) Τσάτσης 2, Δαγκλιάρης, Ποζίδης 7 (2τρ.),Ψωμιάδης 3, Χοτουμανίδης 9, Τσουλφαΐδης 5, Πατσούρης 9(1τρ.), Μουστάκας 13, Μπαξεβάνης 3(1τρ.), Σιδηρόπουλος 21(2τρ.) 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ 

20 – 09 / 37 – 23 / 51 – 46 / 72 – 66 

Δείτε το Video της παρακάμερας του αγώνα:



ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Ίδια ώρα, ίδιο γήπεδο, διαφορετική ομάδα. Το παιχνίδι της Κυριακής έκρυβε από την αρχή δυσκολίες. Η ομάδα του Πολυκάστρου ερχόταν με στόχο να επικρατήσει, ή σε περίπτωση που χάσει να προβάλλει σθεναρή αντίσταση όπως και έγινε. 

Με φανερή αγωνιστική διάθεση κυνήγησε τη γηπεδούχο στο σκορ χωρίς να τα παρατήσει σχεδόν ποτέ. Στην αντίπερα όχθη η γηπεδούχος αποδεκατισμένη κυριολεκτικά (μόνο 7 παίκτες πλαισίωσαν την ομάδα) κατέβηκε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη, μια νίκη που όμως θα ερχόταν με πολύ κόπο. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. 

Κακό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες που είχαν αφενός διάθεση, έδειχναν κουρασμένες αφετέρου από τη χθεσινή τους προσπάθεια. Ιδιαίτερη μνεία να δοθεί στην ομάδα του Εργονάθλου που έπαιξε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, σε αντίθεση με την ΚουΠα Κιλκίς που αγωνίστηκε σε διαδοχικούς αγώνες επίσης, αλλά στην έδρα της. 

Τα τρίποντα Μουστάκα, Μπαξεβάνη και Πατσούρη άνοιξαν από το ξεκίνημα την αντίπαλη άμυνα που κυνηγούσε στο σκορ από τα πρώτα λεπτά. Το 6 – 6 μετατράπηκε γρήγορα σε 16 – 6 στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Η συνέχεια εξελίχθηκε θετικά για τη γηπεδούχο με τους επτά μόλις παίκτες της να αποδίδουν όμορφο μπάσκετ, όσο ήταν ξεκούραστοι. 

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συνέβαινε στο δεύτερο μέρος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες διαχείρισης του χρόνου συμμετοχής των παικτών από τον coach Τσάτση. Το ημίχρονο βρήκε την ΚουΠα προηγούμενη με 31 -22. Στο δεύτερο μέρος, παίχτηκε εκατέρωθεν πολύ κακό μπάσκετ. 

Κάτι που ήταν φυσιολογικό από τη στιγμή που οι «ηρωικοί» παίκτες των δύο ομάδων έπαιζαν για τέταρτο συνεχόμενο ημίχρονο μέσα σε δύο μέρες. Το επιμέρους 6 - 6 του τρίτου δεκαλέπτου είναι κάτι που πρέπει όλοι θέλουν να ξεχάσουν, αποτελεί ωστόσο

απόρροια του κακού προγραμματισμού όσον αφορά τη διεξαγωγή του κυπέλλου από την ίδια την ΕΚΑΣΚΕΜ. Το κακό μπάσκετ συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με πολλά άστοχα σουτ, κακές επιλογές, ατομικές προσπάθειες, που πλαισίωσαν ένα μη ελκυστικό για τους φιλάθλους άναρχο παιχνίδι. Το τελικό 48 – 41 τεκμηριώνει ξεκάθαρα το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε. 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ 

Θα ήταν οξύμωρο μέσα από μια τέτοια παρουσία να υπάρχουν κάποιοι που διακρίθηκαν. Ωστόσο η εμφάνιση του αρχηγού Πάρη Χοτουμανίδη με τις 11 / 11 βολές, η αμυντική κυρίως παρουσία του Σωκράτη Τσουλαφΐδη με τα 11 ριμπάουντ, τα 2 κλεψίματα, και τις άπειρες φάσεις στις οποίες συμμετείχε διεκδικώντας με περίσσιο πάθος και αυταπάρνηση μπάλες, αλλά και η πειστική εμφάνιση από τη γραμμή του τριπόντου (2/3) του Τάσου Μουστάκα που μπαίνει κι αυτός πλέον ξεκάθαρα στο περιφερειακό οπλοστάσιο της ομάδας θα μπορούσαν να αποτελέσουν μικρά θετικά στοιχεία στην ισορροπία του αγώνα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Ήταν και το τελευταίο καλάθι του παιχνιδιού με τον Πατσούρη να προσποιείται πιάνοντας τη μπάλα με το ένα χέρι πάσα προς τον Πάρη Χοτουμανίδη έχοντας δυο αμυντικούς πίσω του, μέσα από τους οποίους τελικά περνά πηγαίνοντας μόνος του μέσα και αφήνοντας αριστοτεχνικά με δεξί lay up τη μπάλα στο καλάθι. (video δεύτερου αγώνα) 

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ

(Τσάτσης) Δαγκλιάρης, Ποζίδης 3, Ψωμιάδης 7(1τρ.), Χοτουμανίδης 13(11/11 βολές), Τσουλφαΐδης 2, Πατσούρης 6(1τρ.), Μουστάκας 9(2τρ.), Μπαξεβάνης 8(2τρ.) 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ

16 – 07 / 31 – 22 / 37 – 28 / 48 - 41 

Δείτε το Video της παρακάμερας του αγώνα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.