Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο έργο Erasmus+ της Επιμορφωτικής Κιλκίς: Αντιμετώπιση της Βίας με Βάση το Φύλο

Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Σήμερα, το Διεθνές Ινστιτούτο «Aποκαταστατική Δικαιοσύνη Για Όλους» (RJ4All), εγκαινιάζει με τη χρηματοδότηση του Erasmus+, το πρόγραμμα «Ευκαιρία Για Αλλαγή» (C4C), το οποίο συγκεντρώνει μια διατομεακή, στρατηγική εταιρική σχέση 6 οργανισμών, για την ανάπτυξη καινοτόμων, καθοδηγούμενων από την κοινότητα, εκπαιδευτικών μεθόδων και εργαλείων, που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων, που οδηγούν σε Βία με Βάση το Φύλο (GBV) και διακρίσεις λόγω φύλου.

Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες μας, η Βία με Βάση το Φύλο (GBV), εξακολουθεί να είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο, που επηρεάζει τις ζωές των νέων ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ή το μορφωτικό τους επίπεδο. 

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν, ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας, χρειάζονται περισσότερες ικανότητες για να αντιμετωπίσουν αυτό το επίμονο φαινόμενο, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη περιθωριοποιημένων ομάδων κοριτσιών και νέων γυναικών, καθώς τείνουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε βία με βάση το φύλο. Τα αποτελέσματα του έργου, θα συμβάλουν στην υλοποίηση των πολιτικών ισότητας των φύλων της «Στρατηγικής Ευρώπης 2020» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με:

● Αύξηση της ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους, ιδίως όσον αφορά στη βία με βάση το φύλο, τις διακρίσεις, τον αποκλεισμό και την κατάχρηση.

● Ενδυνάμωση των νέων για συμμετοχή στο έργο μέσω του εθελοντισμού και της κοινωνικής δράσης.

● Ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή 2 πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενός «Πλαισίου επάρκειας ικανοτήτων διαχείρισης της βίας με βάση το φύλο, για εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας»

● Οικοδόμηση σχέσεων ανάμεσα σε οργανώσεις που εξυπηρετούν τη νεολαία στις συμμετέχουσες χώρες και σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρέχοντας παράλληλα στους βασικούς εργαζομένους των συμμετεχόντων οργανισμών νέες δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους του προγράμματος και να τους μεταφέρουν σε άλλους.

Ο Δρ. Τέο Γαβριηλίδης, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη για Όλους» (RJ4All), δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που λάβαμε τη στήριξη του Erasmus+ για την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου προγράμματος για τη νεολαία, που βασίζεται στις αρχές της αποκαταστατικής δικαιοσύνης, όπως ο καταμερισμός της εξουσίας, η ισότητα, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας, τους χρήστες και τους νέους για τα επόμενα δύο χρόνια».

Η Ντεζιρέ Νοριέγκα, υπεύθυνη προγράμματος του Ινστιτούτου «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη για Όλους» (RJ4All), δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα και μπορούμε να διαδώσουμε τα ευρήματά μας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αγωνιζόμαστε για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των νέων και είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τόσο διαφορετικούς και έμπειρους εταίρους».

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου, θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 με συμμετοχή όλων των εταίρων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ελέγξτε την ιστοσελίδα μας ή καλέστε μας στο: + 44 (0) 7708758600

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.