Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Κιλκίς: Ημερίδα ΤΕΒΑ για την ενθάρρυνση της κοινωνικοποίησης των παιδιών

Ενημερωτική ημερίδα για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. 

Εισηγήσεις αναφορικά με τη σημασία της κοινωνικοποίησης, τους τρόπους, τα μέσα και τους προσφερόμενους φορείς θα αναπτύξουν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Ανθρώπινων Πόρων (Ι.Α.Τ.Α.Π.). Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων σε ατομικό επίπεδο, στην είσοδο του Δημαρχείου θα βρίσκεται κινητή μονάδα (VAN) εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες. Θα προσφερθούν, επίσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενθάρρυνση της κοινωνικοποίησης των παιδιών. Η κινητή μονάδα θα εξυπηρετήσει ταυτόχρονα την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία Δήμου Κιλκίς και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών της ημερίδας:

11:30 – 12:00 Προσέλευση – Εγγραφές

12:00 – 12:15 Χαιρετισμοί – Εισαγωγή

12:15 – 13:00 '' Η κοινωνικότητα ως δείκτης της ψυχικής υγείας του παιδιού'' Νένα Κουνατίδου, ψυχολόγος Ι.Α.Τ.Α.Π.

13:00 – 13:45 ''Οι παράγοντες και οι θεσμοί που επηρεάζουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών'' Γεωργία Μπακιρτζή κοινωνική λειτουργός ΙΑΤΑΠ

13:45 – 14:00 Κλείσιμο, Συζήτηση, Απορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου