Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Κιλκίς 2.089 μ.Χ.: Αδέσποτος Κιλκισιώτης δάγκωσε σκυλί στην 21η Ιουνίου!

Προσοχή σάτιρα
Κιλκίς 2.089 μ.Χ.
Αδέσποτος Κιλκισιώτης δάγκωσε σκυλί στην 21η Ιουνίου!
«Πεινούσα πολύ, το πέρασα για χοτ ντογκ» δήλωσε μετανιωμένος!
Του απεσταλμένου στο Κιλκίς Φόλα Φώλια
Είναι γνωστό πως εδώ και 20 χρόνια περίπου από το 2.069 μ.Χ., η πόλη του Κιλκίς έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τους ανθρώπους της. Είναι κυριολεκτικά μια πόλη φάντασμα και θα λέγαμε πως μοιάζει με την Αμμόχωστο της Κύπρου. Άδειοι δρόμοι και έρημες πολυκατοικίες αλλά και τα χόρτα που έχουν πνίξει τα πάντα, συνθέτουν ένα θλιβερό σκηνικό μια «πεθαμένης» πόλης, που άλλοτε έσφυζε από ζωή (λέμε τώρα).

Η βασική αιτία της παρακμής του Κιλκίς ήταν ένα θέμα τότε το 2018-19, που θα μπορούσε να είχε λυθεί μέσα σε λίγες ώρες. Όπως λένε και οι πυροσβέστες : «Για να σβήσει μια φωτιά, χρειάζεται ένα ποτήρι νερό το πρώτο δευτερόλεπτο, ένας κουβάς το πρώτο λεπτό και ένας τόνος μετά το πρώτο δεκάλεπτο!»

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο Κιλκίς τότε το 2018-2019 με τα αδέσποτα σκυλιά. Όπως σε όλα τα θέματα που είχε η πόλη προς επίλυση, έτσι και με τα σκυλιά, όλοι αδιαφορούσαμε. Και η «μικρή φλόγα» εξελίχθηκε σε «μεγάλη πυρκαγιά.» Τελικά τα 2-3 αδέσποτα σκυλιά έγιναν περισσότερα και αργότερα πεινασμένες αγέλες, ενώ στο τέλος επικράτησαν πλήρως έναντι των ανθρώπων μέσα στο Κιλκίς.

Σήμερα η πόλη είναι περιφραγμένη και μέσα ζουν χιλιάδες σκυλιά αλλά και μερικοί αδέσποτοι ρακένδυτοι Κιλκισιώτες οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη το 2.069 μΧ. όταν ξεκίνησε και η μαζική φυγή από το Κιλκίς. Οι περισσότεροι μετανάστευσαν σαν εργάτες στην Κομοτηνή στο ανεξάρτητο μουσουλμανικό κρατίδιο και φορολογικό παράδεισο στην Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη της πρώην Θράκης (Αμερικανοκινεζογερμανικών συμφερόντων σήμερα). Τότε κάποιοι φώναζαν για τη Θράκη αλλά ποιος άκουγε μήπως; Το μυαλό των περισσοτέρων ήταν στους νικητές του Master Chef και Survivor.

Τέλος πάντων τα σκυλιά ανέχονται την παρουσία των αδέσποτων Κιλκισιωτών, αλλά με μεγάλες διαφωνίες μεταξύ τους. Άλλα λένε να τους εντάξουν σε κάποιο ειδικό ψυχιατρικό ίδρυμα για αδέσποτους ανθρώπους, άλλα να τους κάνουν ευθανασία και άλλα λένε : «Κρίμα είναι βρε, θα τους δίνουμε κανένα κοκαλάκι που θα περισσεύει από εμάς να ζήσουν κι αυτοί σαν σκυλιά με αξιοπρέπεια.»

Προχθές όμως συνέβη το αναπάντεχο. Αδέσποτος Κιλκισιώτης που ζει με άλλους στην Κιολαλία δίπλα στο παλιό 3ο Γυμνάσιο, δάγκωσε ένα σκυλί στην 21η Ιουνίου! Με σκυμμένο το κεφάλι δήλωσε μετανιωμένος: «Πεινούσα πολύ, το πέρασα για χοτ ντογκ». Η κοινότητα των σκύλων θα συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ανθρώπων ώστε ληφθούν άμεσα μέτρα. 

Προς το παρόν όμως δεν θα συμβεί τίποτα αφού αναμένεται να εκταμιευθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για αδέσποτους ανθρώπους. Όπως και τότε το 2018-19 έτσι και σήμερα το 2.089 μΧ οι υπεύθυνοι μεταθέτουν τις ευθύνες αλλού και φυσικά στη "μάτσα μπούκα" ή αλλιώς χρήμα...

Ως τότε αγαπητά σκυλιά προσοχή!

Κινδυνεύετε από τους ανθρώπους…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.