Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς, γνωρίζεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το καλύτερο “μπαλκόνι” του Κιλκίς;


Γράφει ο  Πάνος Μαύρος
Αγαπητέ υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς

Σίγουρα γνωρίζεις πως θα διοικήσεις μια πόλη που δεν είναι καθόλου όμορφη. Άσχημη δεν τη λες, αλλά σίγουρα είναι μια πόλη «άχρωμη», «άοσμη», «άνοστη» και χωρίς καθόλου ταυτότητα. Την είδες τώρα, την ξέχασες σε λίγα λεπτά. Όποιον Κιλκισιώτη ή ξένο και αν ρωτήσεις, πάνω κάτω αυτό θα σου πει.

Όταν έρχονται φίλοι ξένοι στην πόλη μας, επειδή δεν έχουμε που να τους πάμε για να εντυπωσιαστούν, αναγκαστικά ανηφορίζουμε στο καλύτερο «μπαλκόνι» που έχουμε και με την απέραντη θέα στους τέσσερις ορίζοντες. Μιλάμε για τον προαύλιο χώρο έξω από τον Αη Γιώργη.

Δεν ξέρω πότε ανέβηκες τελευταία φορά στον Αη Γιώργη αλλά αν πας τώρα, σίγουρα θα τρομάξεις. Τέτοια εγκατάλειψη, τόση βρωμιά, τόσα σκουπίδια, που θα σε κάνουν να αηδιάσεις με την κατάντια μας. Αγριόχορτα που θεριεύουν, σπασμένες λάμπες, σκουριασμένες κολώνες και τόσα άλλα που ντρέπεσαι να πας το παιδί σου ή κάποιον επισκέπτη εκεί. Που; Στο πιο ωραίο σημείο του Κιλκίς.

Όταν γινόταν εδώ γάμοι ή βαφτίσια, ειδικά οι ξένοι επισκέπτες απορούσαν πως με τόσο κόσμο δεν είχαμε αξιοποιήσει αυτό το μέρος. Έλα ντε νέε δήμαρχε.

Όταν στο παρελθόν θίξαμε το θέμα πολλές φορές (εννοείται πως δεν έγινε απολύτως τίποτε), άλλος είπε ότι εμπλέκεται το δασαρχείο, άλλος η Περιφέρεια κτλ και άρα που να βρεις τώρα άκρη. Παπαριές είναι όλα αυτά, που λέει και νεολαία υποψήφιε Δήμαρχε. Φτηνές δικαιολογίες επειδή πάντα μας διοικούσαν ανίκανοι, «λίγοι» στις απαιτήσεις των καιρών, άνθρωποι χωρίς όραμα, χωρίς μεράκι. Σιγά μην ασχοληθούν... Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά στο Κιλκίς.

Θέλεις απλή και φτηνή πρόταση; Με ελάχιστες χιλιάδες ευρώ μπορείς να το κάνεις κουκλάκι. Κατ' αρχήν το πλάτωμα που παρκάρουν τα οχήματα πρέπει να ασφαλτοστρωθεί (όχι όπως τώρα μέσα στα χώματα, τα σκουπίδια και τη σκόνη που νομίζεις ότι είσαι στην Καμπούλ.)

Ακριβώς μπροστά στο γκρεμό μπορεί να φτιαχτεί ένα χαμηλό τοιχάκι από πέτρα, με παραδοσιακά παγκάκια και όμορφους φανοστάτες. Θα φυτευτούν και μερικά δέντρα και λουλούδια. Να κάθεται ο άλλος και να απολαμβάνει τη θέα στο Κιλκίς με ηρεμία, γαλήνη, αξιοπρέπεια, πολιτισμό. Να φέρεις έναν ξένο, να πάει ο Κιλκισιώτης με την οικογένειά του και να λένε τι όμορφο είναι βρε το Κιλκίς ! Και όχι να σιχαίνεσαι να πατήσεις από τα σκουπίδια, τα προφυλακτικά και να φοβάσαι μην πεταχτεί κανένα φίδι από το θεόρατα αγριόχορτα.

Να δοθεί επίσης η δωρεάν άδεια από το Δήμο σε άνεργα παιδιά, να λειτουργήσουν μια μικρή καντίνα, ένα μαγαζάκι με σουβενίρ, να πωλούν παγωτά, ζαχαρωτά, κρέπες κτλ,την περίοδο του καλοκαιριού. Έτσι ο χώρος γίνεται πιο δελεαστικός για τον επισκεφτεί ο άλλος με το την παρέα του, ή την οικογένειά και τα παιδιά του. Και μετά να κατέβει στο αναψυκτήριο και μετά να πάει στο καταπληκτικό μας στο σπήλαιο και μετά να φύγει χαρούμενος.

Να κατασκευαστεί επίσης στην κορυφή και δίπλα στην εκκλησία, ένα μικρό ξύλινο παρατηρητήριο όπου η θέα είναι καταπληκτική προς δυτικά δηλ. Σταυροχώρι -Χέρσο-Δοϊράνη κ.τ.λ. Όλος ο λόφος είχε πολλούς χώρους αναξιοποίητους, που επιτέλους πρέπει να αξιοποιηθούν. Επίσης να φωτιστεί εντυπωσιακά όλος ο λόφος και η Εκκλησία, για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το μέρος ειδικά τη νύχτα.

Με ελάχιστα χρήματα μπορείς να κάνεις το Κιλκίς λίγο ομορφότερο υποψήφιε Δήμαρχε...

Στο επόμενο: Υποψήφιε Δήμαρχε όταν κατηφορίσεις τον Αη Γιώργη θα δεις κάπου ένα ξύλινο σπιτάκι σαν σαλέ. Δικό σου είναι, δικό μας είναι... αλλά μην ορκίζεσαι κιόλας...


1 σχόλιο:

  1. αγαπητοί συμπολίτες να σας υπενθυμίσω για άλλη μία φορά πώς υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη απο το 1995 για την αξιοποίηση του λόφου που σημαίνει, εγκρίθηκε απο το δασαρχείο άρα δέν υπάρχει κώλυμα απο το δασαρχείο,εγκρίθηκε απο τήν αρχαιολογία άρα δέν υπάρχει πρόβλημα απο τήν αρχαιολογία, έχουν προβλεφθεί διάδρομοι, παγκάκια, κιόσκια πολλά είδη λουλουδιών , θάμνων, δένδρων αλλά ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ δέν ξεκίνησε την υλοποίηση του. το κόστος δέν υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρω , όταν ο τσιμεντόκηπος είχε προϋπολογισμό σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα, όπως το αναφέρω, το είπα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πολλοί χαζογελούσαν, τώρα είναι στήν προτεραιότητα του προγράμματος Τονικίδη για αυτο και τον στηρίζω, οι μέν χαζογελούσαν ο δέ το έχει σε προτεραιότητα αυτη είναι η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.