Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Δ. Κυριακίδης: Αχρείαστη η αντιπαράθεση για το ζήτημα της Γενοκτονίας για το οποίο όλοι είμαστε σύμφωνοι

Απάντηση Δημήτρη Κυριακίδη σε Δημήτρη Αγαθόπουλο
Σε δημόσια ανάρτησή μου χθες, (Σάββατο 20 Απριλίου) με την ευκαιρία της επίσκεψης της ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς αναφέρθηκα σε ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση, στο αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ευρωκοινοβούλιο και στην τελευταία εξέλιξή του. 

Η θέση μου για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεκάθαρη και την επαναλαμβάνω: "Το Κιλκίς είναι εστία και του προσφυγικού ποντιακού ελληνισμού και παλεύει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το θύτη της. Η ιστορική, η πραγματική αλήθεια, είναι με το μέρος μας και δεν σκοπεύουμε να τη χαρίσουμε σε κανέναν. Χιλιάδες Πόντιοι βασανίστηκαν, εκτοπίστηκαν, λύγισαν από τις κακουχίες. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε βίαια…. Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν πρέπει να μείνει αδικαίωτος".

Το περιεχόμενο της δήλωσής μου είναι σαφέστατο και καλό είναι να μην εμπλέκεται με πολιτικά παιχνίδια που εξυπηρετούν βαθύτερους σχεδιασμούς με φόντο τις ευρωεκλογές. Είναι αχρείαστη η πολιτική εκμετάλλευση όσο και η προσπάθεια διέγερσης παθών και πόλωσης σε ένα ζήτημα μάλιστα για το οποίο όλοι είμαστε Σύμφωνοι.

Πιστεύω ότι με το συνυποψήφιο Δήμαρχο του δημοτικού συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη’’ Δημήτρη Αγαθόπουλο θα αντιπαρατεθούμε για θέματα ουσίας στην Αυτοδιοίκηση σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο που να μη χαμηλώνει την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Υπαινιγμοί για το που φωτογραφίζομαι και υποδείξεις για το τι έπρεπε να κάνω πριν φωτογραφηθώ, ειλικρινά δε νομίζω ότι βοηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Υ.Γ. Η φωτογράφηση με την κα Ε. Βόζενμπεργκ δεν έγινε στα γραφεία του προεκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ αλλά στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.