Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ειρήνης στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ)
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου Πορεία Ειρήνης στο Κιλκίς, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, η ΕΔΥΕΘ και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, με δεκάδες νέους, εργαζόμενους, συνταξιούχους να τονίζουν με τα συνθήματά τους: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Ομιλία πραγματοποίησε ο Αποστόλης Καλλιστρατίδης, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς, ο οποίος ανέφερε ότι: «φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, του πιο επιθετικού, αδίστακτου, βάρβαρου και αιμοβόρου στρατιωτικού οργανισμού, που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι: «αγώνας κατά του πολέμου σημαίνει αγώνας κατά των αιτιών που τον προκαλούν, σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Ο αγώνας μας για την ειρήνη μπορεί να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος μόνο τότε, όταν θα έχει ως στόχο την κατάργηση αυτού του σάπιου συστήματος! Γιατί αυτό το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται!

Ο κίνδυνος γενίκευσης των πολεμικών συγκρούσεων δεν αποτελεί μία πρόβλεψη που παραπέμπει σε ένα μακρινό μέλλον. Η φωτιά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και οι κίνδυνοι κλιμάκωσής τους έχουν φωλιάσει στη γειτονιά μας».

Ενώ επισήμανε ότι τα αστικά κόμματα, ακόμα και οι εκπρόσωποί τους στην τοπική διοίκηση, μέχρι και όσοι δηλώνουν δήθεν «ανεξάρτητοι», δεν λένε κουβέντα και ανέχονται το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τη σύνδεση των στρατιωτικών μονάδων με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όπως είναι η 71η Α/Μ Ταξιαρχία στη Νέα Σάντα και το ΠΚΕΕΥΕ στην Κρηστώνη.

Μ’ αυτό τον τρόπο αθωώνουν τις εγκληματικές ενέργειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που διεξάγουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της επίσκεψης αντιδημάρχου του Δήμου Κιλκίς στο ΠΚΕΕΥΕ (που μόνο κατ’ όνομα φέρει τον τίτλο κέντρο «ειρήνης») και ο εξωραϊσμός του ρόλου του, καθώς και ο «καημός» της χρυσής αυγής που έκανε μέχρι και κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ενδεχόμενο να μετεγκατασταθεί το συγκεκριμένο κέντρο σε άλλη πόλη.

Ο Αποστόλης Καλλιστρατίδης, τόνισε ότι δεν μπορεί να ζητάνε την ψήφο του λαού, να μιλάνε για «όμορφη πόλη», να λένε ότι «ενδιαφέρονται για τους δημότες» άτομα και κόμματα που αποδέχονται να σπαταλώνται δισεκατομμύρια ευρώ για πολέμους, επεμβάσεις και πραξικοπήματα σε άλλες χώρες, που αποδέχονται να καταστρέφονται άλλες πόλεις να αυξάνονται οι πρόσφυγες, μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται τα συμφέρονται μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, «στις επικείμενες πολλαπλές εκλογικές μάχες ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν κριτήριο επιλογής και στάσης αυτές τις εξελίξεις. Να δώσουν την πρέπουσα απάντηση, να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Στο τέλος της πορείας, ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, σημείωσε ότι: «στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει κι εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση. Εμπλέκει τη χώρα ολοένα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Η κυβέρνηση γίνεται σημαιοφόρος των συμφερόντων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες αποστολές και πρωτοβουλίες.

Αναβαθμίζει το ήδη υπάρχον δίκτυο ευρωατλαντικών βάσεων – στρατηγείων – στρατοπέδων εκπαίδευσης και ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες: στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Σύρο, στην Κάρπαθο, στο Τυμπάκι της Κρήτης κ.α. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιούνται ως πύλες εισόδου και μεταφοράς στρατιωτικού οπλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Εμείς, από την άλλη πλευρά, καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να δυναμώσουν τον αγώνα.

Έχουμε βαθιά πίστη στη δύναμη του λαού μας! Αγωνιζόμαστε για τη συναδέλφωση των λαών και των εργαζόμενων όλου του κόσμου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.