Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Γκουντενούδης: Η Πολιτική μας στον τομέα της Πρόνοιας και της Κοινωνική Προστασίας

Δελτίο τύπου δημοτικού συνδυασμού "Παιονία Ισχυρή" με υποψ. Δήμαρχο τον Χρήστο Γκουντενούδη
➤Παιονία Ισχυρή, αλληλέγγυα, με σταθερότητα και κοινωνική συνοχή 
Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο δημότης της Παιονίας. 

Εξαρχής είχαμε δεσμευτεί για την ίδρυση υπηρεσίας Πρόνοιας στο Δήμο Παιονίας και το πραγματοποιήσαμε, ιδρύοντας το αυτοτελές τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας και μάλιστα σε αποκεντρωμένη δομή στην Αξιούπολη. Επίσης, στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου πλέον λειτουργεί και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παιονίας όπου απασχολούνται δύο υπάλληλοι, ένας κοινωνικός λειτουργός και μία ψυχολόγος και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής του Δήμου Παιονίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, Ρομά, μονογονεϊκές οικογένειες κα.) και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)».

Το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Παιονίας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου προβαίνει σε περιοδικές διανομές τροφίμων σε 250 οικογένειες συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα τα οποία συλλέγει από δωρεές από επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά και από χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού του δήμου.

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής, βρεφικών τροφών και πανών στους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).

Κυρίαρχο μέλημα μας είναι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι συμπολίτες μας τους οποίους η κρίση οδήγησε στα κοινωνικά φαρμακεία και τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Με εκδηλώσεις που οργανώνουμε, συλλέγουμε τρόφιμα και λοιπά προϊόντα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και φάρμακα από τους πολίτες και τους γιατρούς κόσμου για το Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργεί με δύο εθελόντριες και έχει έδρα στη Γουμένισσα.

Μεριμνήσαμε για τη χορήγηση του επιδόματος ένδειας, την εφαρμογή προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας και τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων.

Ακόμη, το ΝΠΔΔ του Δήμου Παιονίας επιτυγχάνει πρόγραμμα σίτισης 120 οικογενειών μέσω των ΚΕΦΟ.

Στόχος μας είναι:
- η διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες για την ανακούφιση από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω της περαιτέρω αύξησης των δικαιούχων των υπηρεσιών πρόνοιας του δήμου.
Η υλοποίηση συνεργειών με τους λοιπούς φορείς του δήμου, τις δομές του ΕΣΥ και την Μητρόπολη αλλά και τα δίκτυα εθελοντισμού για την υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων για τους δημότες μας που το έχουν ανάγκη.
Η ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας του δήμου μας σε υλικοτεχνική υποδομή και η άμεση διασύνδεση τους με τις κοινωνικές δομές του δήμου μας.
Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου, των πολιτών και των οργανωμένων φορέων για την κάλυψη των αναγκών όλων των ηλικιωμένων πολιτών μέσω των ΚΑΠΗ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
Η συστηματική αξιοποίηση των εθελοντικών πρωτοβουλιών και η ανάπτυξη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ευρύτερης τοπικής κοινότητας για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Η συνεργασία με την Εκκλησία για την διεύρυνση του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου για παιδιά από οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.