Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ θα συνεχίσει να ακούγεται παντού και πάντα

Υπογράφουν οι Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς και Θεοχαράκης Ηλ. Μιχαήλ* 
Μέσα στην δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα κάνουμε ένα στάσιμο... παίρνουμε μια ανάσα. Ηρωικές και Άγιες Ημέρες για τον απανταχού Ελληνισμό. Τα μηνύματα πολλά. Λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία, για την Ιστορία της Ελλάδος, η αρχή της Άνοιξης και της συναισθηματικής ευφορίας.


Σήμερα και χθες, τιμάμε και θυμόμαστε, όλες και όλους που έδωσαν την ζωή τους, τα νιάτα τους, την περιουσία τους για την Ορθή Πίστη και τη γλυκιά Πατρίδα. Εμείς σήμερα οφείλουμε να επαγρυπνούμε βέβαια.

Οι κίνδυνοι είναι αρκετοί, όχι τόσο εμφανείς πολλές φόρες. Εδώ και πολλούς μήνες γινόμαστε μάρτυρες ''ακραίων'' -αν όχι, ανόητων- περιστατικών. Μιας συνολικής προσπάθειας ορισμένων, να βάλουν στην άκρη σύμβολα, μουσικές και νότες που θυμίζουν στον μέσο Έλληνα ένα σπουδαίο κομμάτι της Ιστορίας του. Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας. Μην γελιέστε. 

Δεν θα έρθει κάποιος να σας πει νέτα-σκέτα «Όχι μην το παίζεις το τραγούδι δημόσια!». Με πλάγιο τρόπο θα προσπαθήσουν να το περάσουν. Και ίσως να μην είναι πάντα «αριστερός» εκείνος που θα θελήσει να το περάσει αυτό. Εμείς οφείλουμε λοιπόν να αντισταθούμε με το μέτρο και τον τρόπο που δύναται η καθεμία και ο καθένας από εμάς.

Π.χ. ο γονέας που θα γαλουχίσει το παιδί του με γνώσεις για τον τόπο μας και την ιστορία μας, ο επιχειρηματίας που θα συνεχίζει να τολμά και να βάζει τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικό -τάδε- προϊόν» σε αυτό που παράγει και εμπορεύεται ή αν θέλετε οι δεκάδες νέες και νέοι που σήμερα σε πολλές πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα τραγούδησαν και έπαιξαν την μελωδία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. 

Σήμερα το ακούσαμε και στην πόλη μας, μέσω ηχείων, ηλεκτρονικά, και μέσω της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ παραδοσιακά. Σημασία δεν έχει η ποσότητα σε κάτι τέτοια, μα η ποιότητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται λοιπόν.

Σε κάθε πεδίο και με κάθε τρόπο! Για όλα εκείνα που αγαπάμε.

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες-Έλληνες. Ζήτω το Έθνος!

*Ο Μιχάλης, είναι Οικονομολόγος και Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Α.Π.Θ.. Μέλος της Φιλαρμονικής Κιλκίς.
Ο Θωμάς, είναι Επικοινωνιολόγος και Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Blogger και Αρθρογράφος.
Και οι δύο είναι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δήμο Κιλκίς με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου