Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μήνυμα Δημήτρη Κυριακίδη για την παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας

Υπογράφει ο υποψ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης
Με διπλό πρόσημο η σημερινή ημέρα! Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης στην ανατολή της εαρινής ισημερίας και παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας. Αν η φύση όπως έλεγε ο Δάντης είναι η τέχνη του Θεού, η ανθρώπινη παρέμβαση οφείλει να είναι μόνο προστατευτική και για το περιβάλλον και για το δασικό μας οικοσύστημα. 

Με ορθολογική διαχείριση του δασικού πλούτου στηριγμένη στην αρχή της αειφορίας και των καρπώσεων. Ένα από τα κυρίαρχα μηνύματα της δασοπονικής επιστήμης είναι ότι το δάσος δίνει ζωή και ευεξία και τα προσφερόμενα επιχειρήματα των ωφελειών του στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων και της καθαρότητας του νερού, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία της χλωρίδας και πανίδας, στην ανάπτυξη των δασόβιων και παραδασόβιων περιοχών, στην άθληση και αναψυχή, στην εργασία, στην οικολογική ισορροπία συνολικά είναι πράγματι ακαταμάχητα.

Τα δασικά συμπλέγματα των Κρουσίων, του Μπέλλες, το περιαστικό αλσύλλιο του Κιλκίς, τα δασάκια στα χωριά μας αποτελούν μια πλούσια φυσική κληρονομιά. Είμαστε διατεθειμένοι να διαφυλάξουμε, να αξιοποιήσουμε και να παραδώσουμε αυτή την ανεκτίμητη προίκα στους συμπολίτες μας για να χαρούν την ομορφιά της. 

Να προσθέσουμε πινελιές υγείας και αισθητικής, να βάλουμε περισσότερο χρώμα, περισσότερο πράσινο στις γειτονιές μας, στους αστικούς κοινόχρηστους χώρους στην πόλη μας και στα χωριά μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.