Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

"Η ευθύνη του να είσαι Κιλκισιώτης"

Υπογράφει ο Πολύκαρπος (Πόλυς) Βασιλειάδης 
Οικονομολόγος - Διαμεσολαβητής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού "Δήμος ΑΞΙΩΝ"
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο περισσότεροι υποψήφιοι σύμβουλοι θα εκφράζουν την πεποίθηση ότι πρέπει να τους στηρίξουμε γιατί αυτοί έχουν την διάθεση και τις ικανότητες να προσφέρουν στον τόπο τους, ενώ οι άλλοι (πολιτικοί αντίπαλοι) είναι κατώτεροι των περιστάσεων ίσως και αναξιόπιστοι.

Πιστεύω απόλυτα ότι κανείς δεν επιθυμεί να κατέλθει στην τοπική πολιτική σκηνή για να αποκτήσει αργότερα τον τίτλο του ανάξιου ή του αποτυχημένου, αλλά και κανείς δεν πρέπει και δεν θα ήθελε να εκπροσωπείται από ανθρώπους που δεν αξιολογούνται επαρκώς.

Φυσικά και άπαντες, έμπειροι και άπειροι, παλιοί και νεότεροι, άντρες και γυναίκες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ασχοληθούν σθεναρά με τις αυτοδιοικητικές εκλογικές διαδικασίες, αλλά όσοι από εμάς πιστεύουμε στις διαχειριστικές και διοικητικές ικανότητές μας, τις δεξιότητες την αποφασιστικότητα και τις γνώσεις μας, δεν έχουμε απλά δικαίωμα αλλά έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε.

Ειλικρινά δεν αμφιβάλλω για την διάθεση και τις καλές προθέσεις κανενός.

Αναρωτιέμαι όμως αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών λειτουργώντας με τρόπους και μοντέλα ξεπερασμένα.

Οι δημότες κουράστηκαν επί χρόνια να ψηφίζουν εγκλωβισμένοι σε διλήμματα και με κριτήρια που έως τώρα καθόριζαν κάποιοι κεντροποιημένα.

Κουράστηκαν να ψηφίζουν με γνώμονα την κομματική ταυτότητα, κουράστηκαν να ψηφίζουν με γνώμονα τις άνωθεν εντολές ή και ακόμα με κριτήριο την υποχρέωση σε κάποιον συγγενή ή φίλο όταν αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα αυτές οι επιλογές ''κόστισαν'' αρκετά.

Όσοι βιαστούν να εγκλωβίσουν τους δημότες σε ιδεολογικά στεγανά ή προσπαθήσουν να τους ''δέσουν'' στο άρμα του κομματικού μηχανισμού θα πρέπει να το ξανασκεφτούν γιατί ο σκοπός όλων θέλω να πιστεύω ότι είναι το συμφέρον των δημοτών και όχι της μίας ή της άλλης πολιτικής - κομματικής παράταξης.

Σε αυτές τις εκλογές εκτιμώ ότι τις εντυπώσεις δεν θα τις κερδίσουν οι υποψήφιοι.

Σε αυτές τις εκλογές τις εντυπώσεις θα τις κερδίσουν οι δημότες που έχουν τον δικό τους πλέον ώριμο και ευδόκιμο τρόπο να χαρακτηρίζουν και να εκφράζουν ελεύθερα και διάφανα την άποψή τους για τον οποιοδήποτε.

Είναι η ώρα και η ευκαιρία όλοι όσοι θεωρούμε εαυτό ικανό να καταθέσουμε τις κομματικές ταυτότητες (όχι τις ιδεολογικές) και να κάνουμε μιά ουσιαστική επανεκκίνηση στον Δήμο μας μέσα από μία πολιτισμένη πολιτική συνεργατική αντιπαράθεση, γυρνώντας την πλάτη σε μεσαιωνικές πρακτικές.

Είναι η ώρα, εμείς εδώ στο Κιλκίς, να κάνουμε REBRADING δείχνοντας τον δρόμο σε όλη την Ελλάδα.

Ο τόπος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν έχει ανάγκη από αντιπάλους, έχει ανάγκη από πολιτικούς συνεργάτες, δεν έχει ανάγκη από ''στρατηγούς'' ή ''αξιωματικούς'' αλλά από στρατιώτες.

Πιστεύω απόλυτα ότι σε αυτές τις εκλογές νικητής θα είναι ο δημότης που πιο αποφασιστικός και σοφότερος από ποτέ, απαλλαγμένος από βαρίδια του παρελθόντος, κατέχοντας απόλυτα την ευθύνη των επιλογών του, θα προσέλθει να καταθέσει συνειδητά την ψήφο του.

Σε αυτές τις εκλογές και ειδικά στον τόπο μας, δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικές ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αντιπαλότητες... σε αυτό τον τόπο πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι έχουμε άμεση ανάγκη από πολιτικές συνεργασίες, γιατί είναι μεγάλη η ευθύνη μας απέναντι σε ένα τόπο ομολογουμένως απαξιωμένο.

Επειδή ο Δήμος είναι η καθημερινότητά μας, είναι η οικογένειά μας, είναι ο ίδιος ο εαυτός μας, η ευθύνη που αναλαμβάνουμε όλοι και ειδικά όσοι κατερχόμαστε στις εκλογές είναι πολύ μεγάλη.

Επιβάλλεται να καταλάβουμε επιτέλους άπαντες, υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ότι είναι μεγάλη και διαχρονική η ευθύνη μας απέναντι σε αυτό τον τόπο.

Είναι μεγάλη η ευθύνη να είσαι Κιλκισιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.