Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Θεόδωρος Βαφειάδης: Περί απειλών και διαγραφών!

Θεόδωρος  Βαφειάδης 
Μέλος του μητρώου στελεχών Νέας Δημοκρατίας
Ως να μην άλλαξε τίποτε λοιπόν, σήμερα, κομματικά στελέχη, μέσα από τα όργανά τους, ήτοι μια… παρέα ολίγων, με ιδιοτελή πολλές φορές συμφέροντα και κεκλεισμένων των θυρών, αποφασίζουν για το μέλλον μας χωρίς τις περισσότερες φορές να έχουν ούτε τη σωστή ενημέρωση, ούτε την ορθή κρίση, παρακάμπτοντας και αγνοώντας τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. 

Δεν κατανοούν όμως, ότι η εμμονή σε σκουριασμένες πλέον αντιλήψεις, τύπου απειλών και διαγραφών, βλάπτει πρωτίστως την παράταξη! Αναφορικά με τα μυθεύματα και τις μεθοδεύσεις της φερόμενης ως ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς για διαγραφές μελών που τόλμησαν να επιλέξουν σύμφωνα με την κρίση και την συνείδηση τους ποιων θα ακολουθήσουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και όχι σύμφωνα με τις επιθυμίες του φερόμενου ως Προέδρου της και της παρέας του, σας αποστέλλω την επίσημη άποψη της Νέας Δημοκρατίας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όπως την έλαβα σήμερα ως μέλος του μητρώου στελεχών της. 

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει περιοδείες για τη στήριξη υποψηφίων Περιφερειαρχών και όχι Δημάρχων;

Η Ν.Δ., από την πρώτη στιγμή, έδωσε πολιτική χροιά και πολιτικό χαρακτήρα στην μάχη των Περιφερειακών εκλογών. Δεν το κάνει για να ισχυριστεί το βράδυ της 26ης ή της επόμενης Κυριακής, που θα έχουμε πια ολοκληρωμένα αποτελέσματα, ότι κέρδισε έναν μεγάλο αριθμό Περιφερειών-κάτι βέβαια που θα συμβεί. 

Το κάνουμε γιατί θεωρούμε τους Περιφερειάρχες συμμέτοχους στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική. Δεν γίνεται να σχεδιάζουμε Περιφερειακή ανάπτυξη, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τις απόψεις, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες. 

Αυτό σημαίνει ότι ο δικός μας αναπτυξιακός σχεδιασμός, το δικό μας όραμα, η δική μας φιλοσοφία πρέπει όσο το δυνατόν να συμπίπτει με τις απόψεις, τα οράματα και τους σχεδιασμούς των εκλεγμένων Περιφερειαρχών. 

Οι Περιφερειάρχες εκλέγονται από τις τοπικές κοινωνίες και αυτό είναι μια κατάκτηση για τη Δημοκρατία μας. Δίνουμε πολιτικό στίγμα και πολιτικό χαρακτήρα στις μάχες αυτές, διότι θέλουμε ακριβώς όσο το δυνατόν περισσότεροι Περιφερειάρχες, την επόμενη μέρα, να συμμερίζονται τη δική μας αναπτυξιακή φιλοσοφία. 

Δεν ισχύει το ίδιο για τις δημοτικές εκλογές. Διότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχει, εκ των πραγμάτων, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία των τοπικών κοινωνιών να επιλέξουν αυτόν ή αυτήν που θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος Δήμαρχος. 

Τα, δε, προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν μπορούν να γίνουν σε πολύ μικρότερο βαθμό αντικείμενα πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό ο βαθμός στήριξης είναι πολύ πιο χαλαρός στις δημοτικές εκλογές, σε σχέση με τις Περιφερειακές εκλογές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.