Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Απλοποίηση διαδικασιών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Παιδείας του ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με υπηρεσίες του ΕΣΠΑ του ΥΠΟΙΑΝ συνεχίζει συστηματικά την εφαρμογή ενεργειών στην κατεύθυνση ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ των πολύπλοκων και επιβαρυμένων διαχειριστικά διαδικασιών υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα:

1. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 εγκρίθηκαν και εφαρμόζονται οι διαδικασίες απλοποιημένου κόστους για όλα τα έργα ΕΣΠΑ που περιλαμβάνουν απασχόληση αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ προκειμένου να επιτυγχάνεται αποδοτικότερη απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ, μείωση των διαχειριστικών βαρών και ταχύτερη καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών.

2. Στο πλαίσιο εφαρμογής του απλοποιημένου κόστους, από 1η Απριλίου 2019 καταργούνται πλέον τα παρουσιολόγια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ και αντικαθίστανται από ειδικό έντυπο αποτύπωσης ημερών απουσίας.

3. Εφαρμόζονται ηλεκτρονικές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ταχύτατη και με μηδενικό κόστος διακίνηση των πολυπληθών απαιτούμενων διοικητικών και οικονομικών παραστατικών δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ,  η διακίνηση των παραστατικών μεταξύ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της ΕΔ ΕΣΠΑ του ΥΠΠΕΘ πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας https://invoices.espa.minedu.gov.gr πρόσφατα δημιουργήθηκε η πλατφόρμα https://invoices-schools.espa.minedu.gov.gr , η οποία επιτρέπει την διακίνηση παραστατικών και την επικοινωνία μεταξύ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Σχολικών Μονάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.