Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Πώς να ψηφίσω στις εθνικές εκλογές;


Γράφει ο Τάσος Κοκοβίδης
ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα πρέπει να αναρωτηθούμε, κάποια στιγμή, γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ; Γιατί ζούμε αυτό το τέλμα; Αυτόν τον πάτο; Αυτό το αδιέξοδο; Μας αξίζει κάτι τέτοιο; Εμείς φταίμε για ΟΛΟ αυτό το χάλι; ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;

Όχι δεν φταίμε εμείς και ούτε μαζί τα φάγαμε. Οι διαχειριστές της εξουσίας είναι υπαίτιοι. Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα συντελούμενα αλλά και τα μελλούμενα.

Γεννάται το ερώτημα. Μπορώ άραγε να επηρεάσω τα μελλούμενα και πώς; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ΝΑΙ. Μπορώ να επηρεάσω τα μελλούμενα αν σκέφτομαι με βάση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό. Δηλαδή, δεν θα ψηφίσω ΠΟΤΕ κάποιον επειδή μου υπόσχεται καλύτερη σύνταξη ή επειδή θα με κάνει συμβασιούχο ή γιατί θα με βολέψει κάπου.

Θα ψηφίσω όμως κάποιον, ΕΠΕΙΔΗ μου υπόσχεται να καταργήσει ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει να καταργήσει μια προδοτική συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Μην τους πιστεύετε ότι τώρα δεν γίνεται τίποτα, επειδή για τάχα η συμφωνία παράγει αποτελέσματα. Ωραία λοιπόν, παράγει αποτελέσματα. Καταργείστε την. Με πλειοψηφία 151 βουλευτών καταργείται. Όπως ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ με 153 ψήφους, ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΒΟΥΛΗ μπορεί να την καταργήσει. Τόσο απλά. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται από τους «διάφορους» είναι φληναφήματα, μωρολογίες και βλακολογίες.

Όλοι ξέρουμε πως δημιουργήθηκε η ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) με την τότε συναίνεση του Κων/νου Μητσοτάκη το 1993 και την ενδιάμεση συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι πριν, η Ελλάς ήταν αντίθετη στο ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συνταγματικό όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας (Republika Makedonija). Το 2009, η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι αποδεχόταν σύνθετη ονομασία που θα περιείχε την λέξη Μακεδονία. Σήμερα ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης διατυμπανίζει ότι θα σεβαστεί τις υπογραφές Τσίπρα.

Μήπως κύριοι της ΝΔ θα έπρεπε να ήσασταν περισσότερο αδιάλλακτοι στο θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ οι υποχωρήσεις σας έφτασαν και έγιναν ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ από όλους πλην το ΛΑΟΣ. Μπλέξατε την Χώρα ανεύθυνα και αβίαστα στα δίχτυα μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας erga omnes, «έναντι όλων». Διαπραγματευόσασταν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ Μακεδονία. Διαπραγματευόσασταν τα αδιαπραγμάτευτα. Πως γίνεται αυτό;

Μετά ήρθε ο κύριος Αλέξης Τσίπρας. Βάφτισε την ΠΓΔΜ Βόρεια Μακεδονία και αναφώνησε περήφανος «η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα αριστούργημα πολιτικής τέχνης» για να επιχειρηματολογήσει κυνικά «κανένας ταυτόχρονα δεν αισθάνεται ταπεινωμένος ή ριγμένος». Τι να πρωτο-περιγράψεις για έναν τέτοιο «απερίγραπτο τύπο». Αυτές όμως αποτελούν δηλώσεις ενός δοσίλογου πρωθυπουργού. Πόσο ανθέλληνας πρέπει να είσαι για να τα κάνεις αυτά;

Η Ελλάς παραδίδεται καθημερινά και από όλους. Σε λίγο καιρό θα έρθουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ να ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα στηρίξουμε αυτούς που κάνουν εθνικές υποχωρήσεις; Θα υποστηρίξουμε αυτούς που διαρκώς καταστρέφουν την Χώρα; Αυτούς που ξέρουν ΜΟΝΟ να σκύβουν το κεφάλι και λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;

Χρειάζεται σύνεση, φρόνηση και σωφροσύνη. Δεν κάνεις κάποιον δυνατό και αυτοδύναμο για να αποφασίζει για σένα χωρίς εσένα. Ο αδύναμος και ο ισχνότερος σέβονται περισσότερο. Μα, θα πει κάποιος. Το εκλογικό σώμα είναι εγκλωβισμένο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τι να ψηφήσω; Ύστερα, δεν υπάρχει πατριωτικό κόμμα που να μας εκφράζει.

Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται εγκλωβισμένος στον δήθεν δικομματισμό. Το δίπολο αυτό είναι επίπλαστο, προσποιητό και κάλπικο. Είναι παιχνίδι που κατάντησε κουραστικό και βαρετό. Εξάλλου, δεν υπάρχουν ελεύθερα και ανεξάρτητα κόμματα και αναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ στα μεγάλα κόμματα τα οποία είναι εξαρτημένα από τον ξένο παράγοντα και το Open Society του κυρίου Τζωρτζ Σόρος.

Εάν τελικά δεν υπάρξει κάποια «πατριωτική στέγη» που να σας εκφράζει, μία καλή λύση θα ήταν τα αντιμνημονιακά κόμματα. Υπάρχει πολυσπερμία μικρών κομμάτων σε όλους τους χώρους και είναι βέβαιο ότι μέσα σε αυτά μπορεί να βρει κανείς αυτό που τον εκφράζει καλύτερα.

Η αποχή, το άκυρο ή το λευκό δεν συνίσταται. Όλες οι ψήφοι είναι χρήσιμες, ούτε μία χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.