Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Οι πρώτοι κλόουν έκαναν την εμφάνισή τους στα ΚΔΑΠ Kinesis Kilkis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Kilkis
Δημιουργικά και αποκριάτικα έκλεισε η εβδομάδα μας στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors. Πριν όμως από αυτό ολοκληρώσαμε το θέμα της προηγούμενης εβδομάδας που αφορούσε την υγεία. Αυτή τη φορά εστιάσαμε στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα, μιλήσαμε για τη λειτουργία του και ψάξαμε τρόπους για να μείνουμε υγιείς.


Έπειτα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, όπως χαρτόνι, σακούλες και καλαμάκια, φτιάξαμε ένα προσομοίωμα ανθρώπινου αναπνευστικού συστήματος, προσπαθώντας να κατανοήσουμε με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο το δρόμο που ακολουθεί το οξυγόνο.

Ένα ακόμα θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα ήταν τα αγαπημένα σε όλα τα παιδιά ζώα. Μιλήσαμε λοιπόν για αυτά και επικεντρώσαμε την προσοχή μας στα αδέσποτα ζωάκια που βλέπουμε παρατημένα στο δρόμο. 

Προβληματιστήκαμε αρκετά, ευαισθητοποιηθήκαμε και εκφραστήκαμε πάνω στο θέμα αυτό δημιουργώντας μια αφίσα με συνθήματα υπέρ των αδέσποτων ζώων. Ακόμη, επεκτείναμε το θέμα μας στην ώρα της δημιουργικής γραφής, διαβάζοντας την αρχή μιας ιστορίας για αδέσποτα ζώα και επινοώντας ο καθένας το δικό του τέλος.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μη συνδυάσουμε το θέμα αυτό με τις απόκριες που με τόση ανυπομονησία περιμένουν τα παιδιά. Έτσι, το κάθε παιδί έφτιαξε από μία μάσκα αποτυπώνοντας το αγαπημένο ζωάκι όλων, το σκυλάκι. Μια μάσκα πρωτότυπη και διαφορετική αφού, τελειοποιώντας την, προσθέσαμε ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο στόμα κάνοντας το να φαίνεται έτοιμο να μας μιλήσει!

Επιπλέον, τα μαθήματα ρομποτικής είχαν και αυτά σαν θέμα τους την κατασκευή ζώων, αυτή τη φορά ρομποτικών. Έτσι, από τη μία ασχοληθήκαμε με τα ζώα του νερού και συγκεκριμένα τα δελφίνια. 

Τα lego μας πήραν τη μορφή αυτών των όμορφων θηλαστικών και τα δελφίνια μας ήταν έτοιμα να μας εντυπωσιάσουν με τη γρηγοράδα και τα παιχνίδια τους. Από την άλλη μεταφερθήκαμε στα ζωάκια του ουρανού και κατασκευάσαμε μια χειροποίητη φωλιά και τον ιπτάμενο ιδιοκτήτη της. Προβληματιστήκαμε, αυτοσχεδιάσαμε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν θέλουμε το ζωάκι μας να περιστρέφεται στη φωλιά του θα πρέπει το πρώτο να είναι μικρότερο από το δεύτερο. Έτσι και έγινε!

Η μαγειρική αυτής της εβδομάδας ήταν γεμάτη με νοσταλγία για τα παλιά και εκπλήξεις και προσδοκίες για το μέλλον. Από τη μία μεταφερθήκαμε στη βυζαντινή εποχή, μάθαμε την προέλευση της λέξης κουλούρι και φτιάξαμε τα δικά μας αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης. 

Από την άλλη αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά έκπληξη στην αγαπημένη μας κυρία Κατερίνα που είχε τα γενέθλια της. Έτσι, για να της δείξουμε την αγάπη μας αποφασίσαμε φυσικά να της φτιάξουμε με τα χεράκια μας μία λαχταριστή τούρτα γενεθλίων. Συνεργαστήκαμε λοιπόν και δημιουργήσαμε, όσο πιο αθόρυβα μπορούσαμε για να μη γίνουμε αντιληπτοί, και η τούρτα σοκολάτας μας εντυπωσίασε και μας συγκίνησε.

Τέλος, αφού ο Φεβρουάριος έχει μπει πλέον για τα καλά και πλησιάζουν οι απόκριες, αρχίσαμε και εμείς να μπαίνουμε στο ανάλογο κλίμα. Κατασκευάσαμε λοιπόν αυτή την εβδομάδα του δικούς μας κλόουν χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές. 

Αρχικά, κόψαμε, ράψαμε, βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και φτιάξαμε έναν πολύχρωμο κλόουν ο οποίος μας υποδέχεται χαμογελαστός όταν ερχόμαστε στο ΚΔΑΠ. Συνεχίζοντας με τη διακόσμηση του χώρου μας κατασκευάσαμε πρωτότυπους κλόουν από χάρτινα πιατάκια και πολύχρωμα γκοφρέ, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και για την προέλευση του αγαπημένου μας γελωτοποιού.

Έπειτα, ασχοληθήκαμε και με διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, φυσικά αποτυπώνοντας τον αγαπημένο μας κλόουν με αυτές. Αφού λοιπόν πρώτα σχεδιάσαμε το πρόσωπό του, χρησιμοποιήσαμε τις παλάμες μας για να φτιάξουμε τα μαλλιά και το παπιγιόν του. 

Φτιάξαμε επίσης και κλόουν, αυτή τη φορά ολόσωμους, χρησιμοποιώντας μία τεχνική γνωστή πλέον σε μας, τον πουαντιλισμό. Πήραμε λοιπόν μπατονέτες, διαλέξαμε τα αγαπημένα μας χρώματα και δημιουργήσαμε. Κλείνοντας, διαβάσαμε τη γνωστή σε όλους ιστορία του Αρλεκίνου και αποτυπώσαμε τη διαφορετικότητα της στολής του σε μία πρωτότυπη μάσκα χρησιμοποιώντας την τεχνική του κυβισμού. 

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ, φτιάξαμε ένα γιγάντιο αρλεκίνο που κοσμεί το χώρο μας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες αποκριάτικες δημιουργίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.