Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Βενεζουέλα: Όχι σε ένα πραξικόπημα κατά των γυναικών

Υπογράφουν:
- Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών
- Κέντρο Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων
- Τελέσιλλα. Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο
Το Φεμινιστικό Δίκτυο La Araña Feminista- Marcha Mundial de las Mujeres της Βενεζουέλας εκφράζει την υποστήριξή του στο σύνταγμα της Βενεζουέλας, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο Nicolás Maduro Moros, εκλεγμένο στις 20 Μαΐου 2018 με διαφανή, δημοκρατική και ελεύθερη εκλογική διαδικασία. 

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια απόπειρα πραξικοπήματος, όπως αυτό που οργάνωσαν στη Βραζιλία, στην Παραγουάη και στο Ονδούρας ως αντίποινα του διεθνούς κεφαλαίου εναντίον των Λατινοαμερικανικών χωρών, οι οποίες, με πλήρες απελευθερωτικό πνεύμα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ALCA «Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου» σε βάρος των συμφερόντων των Εθνών μας και των Λαών μας.

Κρυμμένοι πίσω από μια ανύπαρκτη νομιμότητα, προσπαθούν σήμερα στη δική μας χώρα, με τη συνενοχή της εθνικής αστικής τάξης και των κομμάτων τής φασιστικής δεξιάς στην υπηρεσία τους να σπάσουν την έννομη τάξη της Βενεζουέλας, να μας επιβάλουν την παράδοση των περιουσιακών στοιχείων, των πόρων και το εργατικό δυναμικό του Λαού μας.

Το Σύνταγμα της Δημοκρατίας ορίζει στο άρθρο 233, ότι η απόλυτη απουσία του/της Προέδρου προκύπτει μόνο κατόπιν θανάτου η παραιτήσεως ή απόφαση που έχει εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο λόγω φυσικής ή διανοητική ανικανότητας ή εγκατάλειψη της θέσης ή λαϊκή ανάκληση της εντολής. Επομένως, το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε για την μη αναγνώριση του συνταγματικού μας Πρόεδρου είναι ανύπαρκτο.

Όσον αφορά το άρθρο 350, που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αναφέρει ότι ο Λαός της Βενεζουέλας έχει το δικαίωμα να αγνοήσει οποιοδήποτε καθεστώς, νομοθεσία ή αρχή που είναι κατά του δημοκρατικού πνεύματος του συντάγματος.

Στη Βενεζουέλα, υπάρχει πλήρης ελευθερία δράσης, γνώμης και σκέψης, η οποία βέβαια δεν δίνει το δικαίωμα να καταργηθεί η αλήθεια, αγνοώντας τη βούληση περισσότερων από 6 εκατομμυρίων Βενεζολάνων, δηλαδή το 67% των όσων αποφάσισαν να ψηφίσουν και κατά την πλήρη άσκηση του δικαιώματός τους επέλεξαν τον Nicolás Maduro ως πρόεδρο για την συνταγματική περίοδο 2019 -2025.

Από τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα και στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτήρισαν τη Βενεζουέλα ως «ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ», έχουμε καταλάβει την επικείμενη επέμβαση ως γεγονός.

Από εκείνη τη στιγμή φωνάξαμε στον κόσμο ότι τα πραγματικά κίνητρα μιας τέτοιας απειλής είναι τα πλούτη που διαθέτει το έθνος μας και οι γεωπολιτικές εντάσεις που προκαλεί o ιμπεριαλισμός των ΒορειοΑμερικανών στη Λατινική Αμερική.

Δεν είναι αποδεκτό για μας να αναγνωρίσουμε κάποιον, που ανταποκρίνεται στα άθλια συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, κάποιον, οποίος έχει αυτοανακηρυθεί πρόεδρος χωρίς τη διαμεσολάβηση δημοκρατικών εκλογών για το σκοπό αυτό.

Προσπαθώντας, να δικαιολογήσει με τις πράξεις του μια ξένη επέμβαση, με το πρόσχημα μιας δήθεν «ανθρωπιστικής βοήθειας», η οποία φέρνει μαζί της μαζικούς βιασμούς, εξαναγκαστική πορνεία και άλλες καταστροφές όπως έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις σε όλο το πλάτος και μήκος της Ηπείρου.

Για όλους αυτούς τους λόγους υψώνουμε τις φωνές μας, ομόφωνα και δυναμικά:

Εδώ είμαστε Βενεζουέλα, όρθιες στον αγώνα για τη ζωή.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας υποκινήσουν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, επειδή είμαστε απολύτως σε θέση να λύσουμε ειρηνικά τα προβλήματά μας, αρνούμαστε να δεχτούμε αυτό το σενάριο, που όπως έδειξαν στη Λιβύη και τη Συρία, θα προσπαθήσουν να σκηνοθετήσουν τα ηγεμονικά τους μέσα ενημέρωσης και που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα στους δρόμους της χώρας μας.

Επικαλούμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα μας για αυτοδιάθεση και απαιτούμε από τις χώρες του κόσμου, να μας αφήσουν να λύσουμε τις δικές μας συγκρούσεις ειρηνικά και υπό την προστασία των νόμων και των θεσμών μας.

Είμαστε ένας Λαός ειρηνικός και από εδώ, καλούμε για διάλογο μεταξύ αδελφών χωρίς την παρέμβαση των ξένων συμφερόντων, που αντιτίθενται στους Βενεζολάνους και τις Βενεζολάνες.

Γνωρίζουμε και προειδοποιούμε, όλους και όλες, ότι οι πόλεμοι γίνονται σε εδάφη, αλλά επίσης και στα σώματα των γυναικών οι οποίες σε καιρό πολέμου είναι θύματα των χειρότερων θηριωδιών.

Για όλα αυτά, ελπίζουμε να μην υποτιμούν τη δύναμη και τη συνείδηση ενός Λαού που στέκεται σταθερά αντιμέτωπος σε έναν οικονομικό πόλεμο, που προκαλείται από τα μεγάλα κεφάλαια για να μας γονατίσουν . Αντέξαμε τις επώδυνες επιπτώσεις , με το κουράγιο και το θάρρος κάθε γυναίκας της Βενεζουέλας.

Όπως ζυμώνουμε τις πίττες yucca ή τις γλυκοπατάτες, όπως μπαλώνουμε τα ρούχα των παιδιών μας και δικά μας και όπως κάνουμε κάθε καθημερινή πράξη, μια πράξη Αντίστασης.

Ο Φεμινισμός στην αντίσταση Για τη Μητέρα Πατρίδα !

LA ARAÑA FEMINISTA. Red de Colectivos de Mujeres Socialistas de Venezuela
Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών
Κέντρο Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων
Τελέσιλλα. Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.