Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η βραβευμένη εκπαιδευτική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» 
Το Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» υποδέχεται τη βραβευμένη εκπαιδευτική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ» τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο στο Κιλκίς και την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γουμένισσα και στις 18:00 στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Δ.Σ. και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, σας προσκαλεί στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η Φάρμα του Διαδικτύου», που ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου για παιδιά από το 2010 και δημιουργεί παραστάσεις υψηλής αισθητικής, χρησιμοποιώντας πρωτότυπους θεατρικούς κώδικες.

Το διαδίκτυο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση, δημιουργία και συνεργασία. Αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να παραμείνουν ασφαλή. Για σκεφτείτε: Θα αφήνατε το παιδί σας μόνο του στο πάρκο χωρίς επιτήρηση; Θα δίνατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στο παιδί σας αν δεν είχε δίπλωμα; Θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας σε έναν άγνωστο;

Τα θεμέλια για την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά μπορούμε να τα χτίσουμε από νωρίς. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια θεατρική παράσταση μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.

Μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά 4-12 ετών με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική και χορό. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τους μικρούς θεατές. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη, Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, Κινησιολογία: Μόνικα Κολοκοτρώνη, Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Σία Κουτσού, Άννα Πορφύρη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.