Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση από την ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης σε άρθρο της Γνώμης

Η απάντηση από την ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης στο άρθρο "Γιατί οφείλει ένας νέος να ασχοληθεί με τα κοινά;"
Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης ( www.idomeni.gr) όπως είναι γνωστό, αρθρογραφεί για θέματα συνυφασμένα με την Ειδομένη. Εν τούτοις οι δράσεις μας επεκτάθηκαν σε επίπεδα προτάσεων για την βελτίωση ποιότητας ζωής των κάτοικων και των συνδημοτών μας, δίνοντας έμφαση στον παράγοντα συνάνθρωπος.

Το άρθρο με τίτλο "Γιατί οφείλει ένας νέος να ασχοληθεί με τα κοινά;" μας χαροποίησε ιδιαίτερα και φυσικά συγχαίρουμε τους δημιουργούς του άρθρου αυτού εκφράζοντας τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για τις εκλογές, και καλούν εμμέσως τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά να συμμετάσχουν στο μέλλον τους.

Δυστυχώς οι εκλογές μας φέρνουν στο μυαλό μας κάποιες δυσάρεστες εικόνες: Ανακύκλωση ονομάτων με παρουσία και δράση στα κοινά πολλών χρόνων, επαγγελματίες πολιτικοί και εκλεγμένοι προσκολλημένοι σε καρέκλες.

Αυτά είναι μερικά στοιχεία που στάθηκαν αρκετά ώστε να ωθήσουν μια μερίδα στην αδιαφορία αφού θα είναι στο ίδιο έργο θεατές.

Οι καιροί άλλαξαν. Η τεχνολογία και τα μέσα εκσυγχρονίζονται και η ζωή μας συμβαδίζει με την εξέλιξη αυτή. Εκσυγχρονίζεται.Ο πολιτικός βίος της χώρας χρειάζεται και τους νέους ανθρώπους που στην αρχή της σταδιοδρομίας τους συνήθως χαρακτηρίζονται από όρεξη και διακατέχονται από αγνά κίνητρα. Είναι ιδεολόγοι και θέλουν να κάνουν καλύτερο τον τόπο που ζουν.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, οι περισσότεροι Έλληνες μεταξύ 23 και 35 χρονών έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, με ακαδημαϊκή κατάρτιση και σπουδές στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να αποτελεί πρωτεύον κριτήριο καταλληλότητας για την ενασχόληση με τα κοινά.

Το κύριο προσόν κατά την γνώμη μας αποτελεί η αγάπη για τον τόπο τους και την θέληση για προσφορά στον συνδημότη.

Οι παλαιοί δοκιμάστηκαν, γνωρίζουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και της προσφοράς τους στους συμπολίτες μας.

Δυστυχώς τα περισσότερα παραδείγματα δείχνουν ότι οι εκλεγμένοι κατά μεγάλο ποσοστό ξεχνά ότι αντιπροσωπεύει μερίδα πολιτών, αλλοτριώνεται και πρεσβεύει συμφέροντα δικά τους και οικείων τους.

Θωρούμε επιτακτικό το να μην μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, να μην είμαστε η μερίδα του καναπέ, αλλά να εκφράσουμε τα αιτήματα μας για να συμβάλουμε στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στον τόπο που ζούμε, καθιστώντας μας ως ενεργούς πολίτες.

Η φωνή και η συμμετοχή σου μπορούν να αλλάξουν αυτό που ζεις σήμερα."

Αν και η ομάδα μας προσπαθεί εδώ και χρόνια, με πολλά αίτημα προς όφελος των κατοίκων της Ειδομένης αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας, αιτήματα δίκαια, τα οποία αντιμετωπίζονται με αδιαφορία αλλά από την Δημοτική αρχή, συμπεριφορά που δεν μας επηρεάζει αρνητικά και να μας ωθήσει να απολέσουμε την ιδιότητα της ενεργής ομάδας, των ενεργών πολιτών που θέλουν ένα καλύτερο τόπο στον οποίο ζουν.

Στο ερώτημα που θέσανε οι νέοι για το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος νέος στα κοινά...  εμείς λέμε, ΝΑΙ και μάλιστα επικροτούμε την προσπάθεια τους.

Πιθανόν κάποιοι δεν το θέλουν αλλά οι και νέοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση και στην οικοδόμηση του τόπου στον οποίο ζουν.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Γνώμης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.