Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

"Αυτοσχεδιάζουμε, δημιουργούμε και διασκεδάζουμε στο ΚΔΑΠ Kinesis"

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η ρομποτική είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μαθήματα των παιδιών και αυτή την εβδομάδα, και στις δύο δομές μας, κεντρικό ρόλο έπαιξε ο πειραματισμός και ο αυτοσχεδιασμός. Στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids τα παιδιά προσπάθησαν να φτιάξουν ένα όχημα με τρεις τροχούς. 

Αναγνώρισαν τις δυσκολίες που προέκυπταν στην ισορροπία του οχήματός τους, τις έλυσαν και πέτυχαν το στόχο τους. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο ΚΔΑΠ Kinesis for junior όπου τα παιδιά δούλεψαν με τον αισθητήρα χρωμάτων και των αισθητήρα υπερήχων, πειραματίστηκαν με την κατασκευή ενός βραχίονα και προγραμμάτισαν το ρομποτάκι τους να σκάει τα μπαλόνια που βρίσκονταν στο δρόμο του. Αυτοσχεδιάζουμε λοιπόν και δημιουργούμε, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας με τρόπο ψυχαγωγικό και δημιουργικό.

Το μάθημα των εικαστικών ήταν για άλλη μία εβδομάδα αφιερωμένο σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Πράσινα χριστουγεννιάτικα στεφανάκια, γιρλάντες από καμπανούλες, χιονισμένα τοπία μέσα σε διάφανα ποτηράκια και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δεντράκια φτιαγμένα από τις παλάμες των παιδιών μας διακοσμούν πλέον το χώρο μας. 

Φυσικά, ο στολισμός των δέντρων μας ήταν το γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν τα δέντρα να γεμίζουν με τις δικές τους δημιουργίες και να μοιραστούν αυτές τις ξεχωριστές και μαγικές στιγμές με τους γονείς τους.

Και δε σταματήσαμε εκεί. Από μαθητές μετατραπήκαμε σε μικρούς συγγραφείς την ώρα της δημιουργικής γραφής και με εφόδια έξι λεξούλες- στολίδια σκαρφιστήκαμε τη δικής μας χριστουγεννιάτικη ιστορία. Δεν ήταν όμως μία η ιστορία και δεν ήταν απλή. Δημιουργήσαμε λοιπόν τέσσερις διαφορετικές αστείες χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τις οποίες έπειτα κρεμάσαμε στο περίπτερό μας ώστε να μπορούν να τις διαβάσουν όλοι.

Από την εβδομάδα μας όμως δε θα μπορούσε να λείπει και μία μέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, αφού η 3η Δεκεμβρίου είναι παγκόσμια μέρα αφιερωμένη σε αυτά. Τα παιδιά μας αφού παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τη ζωή και τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία, συζήτησαν και διατύπωσαν τις απορίες τους πάνω στο θέμα αυτό. 

Στον προβληματισμό μας για το τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα άτομα αυτά, σκεφτήκαμε να κατασκευάσουμε ένα κουτί, στο οποίο θα βάζουμε πλαστικά καπάκια τα οποία θα προσφέρουμε με σκοπό να συμβάλουμε και εμείς όσο μπορούμε στην αγορά ενός αμαξιδίου.

Αφού λοιπόν τα κάναμε όλα αυτά, με το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας διακατέχει και τις κοιλίτσες μας να γουργουρίζουν αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας λαχταριστά μπισκότα. Όχι όμως οποιαδήποτε μπισκότα. Μπισκότα σε σχήματα χριστουγεννιάτικα!! Χιονάνθρωποι, δεντράκια, καμπανούλες και αστεράκια ήταν μόνο μερικά από τα σχήματα που φτιάξαμε.

Έπειτα, αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη και διακοσμήσαμε τα μπισκότα μας με γλάσο σε τρία διαφορετικά χρώματα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο πεντανόστιμο άλλα και εντυπωσιακό!

Τέλος, από την εβδομάδα μας δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι χορευτικές δραστηριότητες, όπως η Zumba. Τα παιδιά χορεύοντας Zumba αυξάνουν την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή τους, τονώνουν το μεταβολισμού τους και βελτιώνουν το συντονισμού τους. 

Η Zumba είναι η εναλλακτική λύση που γυμνάζει όλο το σώμα με διασκεδαστικό, χορευτικό και ξεσηκωτικό τρόπο. Εν όψει λοιπόν των επικείμενων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, οι μικρές μας ζουμποχορεύτριες προετοιμάζονται εντατικά και κάνουν πρόβες τα χορευτικά που θα παρουσιάσουν.  

Ανυπομονούμε να τις θαυμάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.