Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Μία ημέρα έχει μείνει μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα και οι προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις στις δυο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for junior, τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς.

Έτσι, την ώρα της δημιουργικής γραφής γράψαμε και εμείς το δικό μας πρωτότυπο γράμμα στον Άγιο Βασίλη, κολλήσαμε το γραμματόσημο μας και το στείλαμε στο μακρινό βόρειο πόλο. Για να είμαστε βέβαια σίγουροι ότι τα δώρα μας θα φτάσουν στην ώρα τους, σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη φτιάχνοντάς στο μάθημα της ρομποτικής ταρανδάκια τα οποία οδηγούν το έλκηθρο του!

Επιπλέον, θέλοντας να αποχαιρετήσουμε τον παλιό χρόνο και να υποδεχτούμε με χαρά και ευτυχία τον καινούριο αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας ημερολόγια και γούρια με σκοπό να παραχωρήσουμε τα έσοδα από την πώλησή τους για καλό σκοπό. Αφού, λοιπόν, δουλέψαμε σκληρά και με αγάπη για την κατασκευή τους, νιώσαμε τα στομαχάκια μας να γουργουρίζουν.

Το μενού αυτής της εβδομάδας την ώρα της μαγειρικής δε θα μπορούσε παρά να είναι εορταστικό. Φανταστικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από μπισκότα και χρωματιστό γλάσο αλλά και λαχταριστοί και μυρωδάτοι κουραμπιέδες έκλεψαν την παράσταση και μας έφεραν στο μυαλό ευχάριστες εικόνες γεμάτες οικογενειακή θαλπωρή και ζεστασιά.

Όντας επηρεασμένοι για τα καλά από το πνεύμα των Χριστουγέννων, δε θα μπορούσαμε να μη διοργανώσουμε και τη δική μας χριστουγεννιάτικη γιορτή! Ενώσαμε λοιπόν όλοι, μικροί και μεγάλοι, τις δυνάμεις μας για τη διοργάνωση της πιο χαρούμενης και διασκεδαστικής γιορτής.

Τα μαθήματα της μουσικής και του θεατρικού παιχνιδιού συνεργάστηκαν με σκοπό μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι "Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων" και ενώ οι μικροί μας ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί έκαναν τις πρόβες τους, οι υπόλοιποι, στο μάθημα των εικαστικών, προετοιμάσαμε το σκηνικό που θα πλαισιώσει την παράστασή μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη αποκλειστικά και ολοκληρωτικά από τα παιδιά, προσπαθώντας να περάσει ένα μήνυμα αγάπης, στοργής και ζεστασιάς. Ένας γελωτοποιός- μαριονέτα, ένα μονόφθαλμο αρκουδάκι και μια ξεχασμένη μπαλαρίνα μένουν σκονισμένα και λυπημένα μέσα σε ένα παλιό μπαούλο μιας αποθήκης.

Το μόνο που θέλουν είναι μια αγκαλιά, κάποιον που να τα αγαπάει και να τα φροντίζει. Ξεκινούν λοιπόν, με τη βοήθεια της νεράιδας των Χριστουγέννων, ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες αναζητώντας το καινούριο τους σπίτι. Τελικά, η ευχή τους πραγματοποιείται και το καθένα καταφέρνει να βρει μια καινούρια οικογένεια, ένα ζεστό σπιτικό και την αγκαλιά που αναζητούσε.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με ένα μικρό χαιρετισμό προς τους καλεσμένους μας και γρήγορα συνεχίσαμε στην παρουσίαση της παράστασής μας. Οι μικροί μας καλλιτέχνες εντυπωσίασαν το κοινό τους, τόσο με τις υποκριτικές τους ικανότητες όσο και με τις μελωδικές φωνούλες τους, αφού μετά το τέλος της παράστασης μας τραγούδησαν τα κάλαντα. Την εμφάνιση του έκανε και ο αγαπητός όλων Άι Βασίλης, ο οποίος μοίρασε στα παιδιά δωράκια, μπαλόνια και πολλές αγκαλιές!

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζει να δοθούν τόσο στις εκπαιδευτικούς μας όσο και στους μικρούς μας καλλιτέχνες, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους γονείς και τα παιδιά που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να ευχηθούμε σε όλους καλές γιορτές και ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, ευτυχία και αγάπη σε όλο τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.