Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Τατίδης: "Κι όμως, υπάρχει λύση για το Δικαστικό Μέγαρο"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Επί χρόνια μιλάμε για το Δικαστικό κτίριο και κτίριο πουθενά. Τις εποχές που "υπήρχαν" χρήματα δεν υπήρχε οικόπεδο με αποτέλεσμα να μη υπάρχει ούτε σκέψη για Δικαστικό κτίριο. Πολλές φορές αναφέρθηκε η VI Μεραρχία, το οικόπεδο στο οποίο θα μπορούσε να γίνει το Δικαστικό κτίριο.

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορήθηκε ο Δήμος πως αδιαφόρησε επί δεκαετίες για την αξιοποίηση του οικοπέδου της Μεραρχίας και τώρα έγιναν στρατιωτικές κατοικίες οπότε χάθηκε κάθε ελπίδα.

Έχω αναφέρει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Έχω προτείνει την αξιοποίηση του οικοπέδου από το στρατόπεδο Καμπάνη, μεταξύ του στρατοπέδου και των Δημοτικών Σφαγείων. Έχω εισπράξει ειρωνικά χαμόγελα και αρνητικά σχόλια, "Τόσα χρόνια δεν έγινε, δεν μπόρεσε κάποιος άλλος τώρα εσύ;". 

Έχω προτείνει αυτό το οικόπεδο γιατί πρώτον δεν υπάρχει άλλο μεγάλο οικόπεδο, αυτό είναι στα 38 στρέμματα, άρα υπάρχει χώρος για κτίριο και για χώρο στάθμευσης, στο σημείο αυτό θα γίνει συγκοινωνιακός κόμβος, κάποια στιγμή θα υπάρχει αστική συγκοινωνία για το Τ.Ε.Ι., άρα εύκολη πρόσβαση.

Μετά από πολλές επικοινωνίες με το Υπουργείο Άμυνας υπήρξε θετική απάντηση από την οποία θα αναφέρω μέρος της.

"Η ΥΠΑΑΠΕΔ, είναι η υπηρεσία για την αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, έχει προωθήσει το αίτημά σας στο ΤΕΘΑ προκειμένου να μας βεβαιωθεί πως το εν λόγο ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του και να μας αποσταλούν οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε ώστε να το εντάξουμε στα ακίνητα προς αξιοποίηση, να σας ενημερώσουμε για τις ανάλογες ενέργειές σας με τις εξής προϋποθέσεις:

Α) οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν πλήρες βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης, καθώς και οικονομοτεχνική μελέτη με σαφές και δεσμευτικό διάγραμμα υλοποίησης.

Β) η σχετική συμφωνία εγκρίνεται από το ΣΑΜ."

Το αποτέλεσμα αυτό το ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί από εδώ και πέρα είναι θέμα του Δήμου να ετοιμάσει τις ανάλογες μελέτες και προτάσεις. Άρα υπάρχει ακόμα ελπίδα αν θέλει ο Δήμος μας και κατά επέκταση ο Νομός μας να αποκτήσει οικόπεδο που θα μπορέσει να κτίσει το περιβόητο Δικαστικό Κτίριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου