Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Χατζησάββας: "Πότε θα εκδοθεί η Υ.Α. για τη λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος;"

Ερώτηση βουλευτή Κιλκίς Χρήστου Χατζησάββα
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 83 του νόμου 4249/2014, για την εύρυθμη λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΓ.Υ.Π.Σ.) απαιτείται η έκδοση Απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην οποία καθορίζονται θέματα εσωτερικής οργάνωσης, διάρθρωσης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία της.

Με την έκδοση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, επιδιώκεται και η εξάλειψη των δυσλειτουργιών οι οποίες προκύπτουν από την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου, αλλά και η επωφελέστερη δυνατή λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος υπέρ του συνόλου των πυροσβεστικών υπαλλήλων καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

Δυστυχώς, τέσσερα έτη έχουν παρέλθει από την ημερομηνία ψήφισης και θέσης σε ισχύ του νόμου 4249/2014 και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση. 

Σήμερα, την λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος εξακολουθούν να ρυθμίζουν οι ισχύουσες διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων 122/1990, 90/1991, 426/1991 και 210/1992.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Πότε ακριβώς θα εκδοθεί η αιτούμενη Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπεται στο Άρθρο 83 § 2 του νόμου 4249/2014;

2) Που οφείλεται η επί τετραετίας κωλυσιεργία αναφορικά με την έκδοση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.