Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

"Ένα δημόσιο σχολείο με ευτυχισμένους μαθητές"

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης  Λ.Σ.
Ένα νέο δημοσίευμα στάθηκε αφορμή παραθέσω να παραθέσω κάποια πράγματα για τον δήμο Παιονίας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα Χανιά, οι δασκάλες στέλνουν σπίτι τα παιδιά διαβασμένα, και μάλιστα μετέτρεψαν το σχολειό σε ευχάριστο περιβάλλον προσφέροντας στα παιδιά επιπλέον πράγματα όπως μαθήματα φωτογραφίας και κινηματογράφου, μουσικής, αστρονομίας και ρομποτικής, με ημέρες φιλαναγνωσίας και επαφής με τις φυσικές επιστήμες. 


Επίσης οργάνωσαν βάψιμο και επισκευές στο κτίριο, ενώ τα παιδιά έβγαλαν τη δική τους σχολική εφημερίδα και έφτιαξαν τον δικό τους λαχανόκηπο.

Σε αυτό συμμετείχαν και οι γονείς που τους κάλεσαν να μιλήσουν για τα επαγγέλματά τους. Το σχολείο άνοιξε ακόμα και Κυριακές για προβολές ταινιών για όλο το χωριό, ενώ κάθε Παρασκευή τα παιδιά φτιάχνουν όλα μαζί το πρωινό τους.

Ένα δημόσιο σχολείο με ευτυχισμένους μαθητές, που μαθαίνουν τα πάντα εκεί και δεν χρειάζεται να διαβάσουν στο σπίτι. Οι εκπαιδευτικοί μετέφεραν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεννόησης και της δημοκρατίας. Τα παιδιά έμαθαν να λειτουργούν σαν μία παρέα, να συνυπάρχουν, να στηρίζουν τους φίλους τους στις δυσκολίες, να σέβονται τις ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητα του άλλου δίπλα τους και να νιώθουν πως είναι όλοι σημαντικοί.

Αν ήταν κάπου στην Ευρώπη, θα το ζηλεύαμε. Κι όμως, εδώ, κινδυνεύει να κλείσει αφού κάποιοι γονείς το αντιμετώπισαν με δυσπιστία.

Φαίνεται πως η τοπική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί την εκπαιδευτική “επανάσταση” που έφεραν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής οι εκπαιδευτικοί και η καχυποψία ώθησε κάποιους γονείς να επιλέξουν να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο. Μια «Αυτοχειρία» από κατοίκους που ίσως στερήσει το σχολείο από την περιοχή.
Πηγή: www.zarpanews.gr

Στην τοπική μας κοινωνία, υπάρχουν ομάδες που θεωρούνται δραστήριες και δημιουργούν μέλη, ενεργούς πολίτες με όραμα, που έχουν θέσει ως στόχο να προσπαθούν να προσφέρουν ποιότητα ζωής στους συνδημότες μας, με προτάσεις, δράσεις και ενεργή συμμετοχή. (Όπως οι εκπαιδευτικοί του παραπάνω άρθρου)

Δυστυχώς οι αρμόδιοι που είναι οι διοικούντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, από έπαρση θέλετε, από αδιαφορία ή από εγωισμό δεν στηρίζουν και δεν ενδιαφέρονται για τις προτάσεις των κατοίκων για μια διαβίωση στον δήμο Παιονίας προφανώς.

Στην Ευρώπη οι διοικούντες επιθυμούν να μετατρέψουν τους αδιάφορους σε ενεργούς πολίτες με όραμα στα πλαίσια εθελοντισμού. Στην Παιονία όμως ωθούν τους ενεργούς πολίτες στην αδράνεια, ακόμα και οι πιο ενεργοί αφού αντιμετωπίζονται με αδιαφορία.

Φαίνεται όπως και στο προηγούμενο άρθρο στα Χανιά, η τοπική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί την πολιτιστική πρόοδο με αποτέλεσμα να καταδικάζεται ο τόπος σε στασιμότητα, στον οδό που επιλέγουν αυτοί με δικά τους κριτήρια και να ωθούν συνεχώς τους ενεργούς πολίτες στην αδιαφορία.

Ακούστε τους συνδημότες μας... αυτοί ευθύνονται που εσείς κατέχετε θέση στην διοίκηση του τόπου μας. Πιστέψτε στην πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.