Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες, συνταξιούχες, τα νέα κορίτσια να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου από το λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς, ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, η χούντα κατέρρευσε. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας.

Η χούντα των συνταγματαρχών έχει ακόμη στο ενεργητικό της δολοφονίες, φυλακίσεις, εξορίες, απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, κατάργηση οργανώσεων και σωματείων, μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, λογοκρισία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στα τραγούδια, απαγόρευση βιβλίων, οικονομικά σκάνδαλα κ.λπ.

Τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, όλους όσοι αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από τη στρατιωτική δικτατορία 1967 - 1974.

Ο λαός, με τους αγώνες του και τις θυσίες του, απέδειξε πως τίποτα δεν είναι αμετάβλητο, πως όλα μπορούν να αλλάξουν, όταν το αποφασίσει η πλειοψηφία του λαού, όταν σηκώσει κεφάλι και δείξει τη δύναμή του.

Σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση διατηρεί και επεκτείνει τις υπάρχουσες και σχεδιάζει νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τον Άραξο, που συνοδεύει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που κατακρεουργεί μισθούς και συντάξεις αλλά προχωρά σε εξοπλιστικές δαπάνες και προγράμματα στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τους φορείς, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε με ψίχουλα, που αιματοκυλά και ξεριζώνει λαούς, που αποτελεί μόνιμη απειλή για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, στις 6:30 μ.μ., στο Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.