Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Υποδοχή της Εικόνος Παναγίας Παντάνασσας για τον εορτασμό των Πολιούχων του Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς
Με ευλάβεια, σεβασμό αλλά πνευματική χαρά ο Ιερός Κλήρος και ο ευλαβής Λαός της ακριτικής πόλεως του Κιλκίς υποδέχθηκαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας εκ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, το εσπέρας της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς. 


Η τοπική Εκκλησία εργαζομένη με αφορμή και τον φετινό εορτασμό των Πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, απήυθυνε παράκληση προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα με θέμα την μεταφορά στην Ιερά Μητρόπολη μας της θαυματουργής Ιερής Εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας, η οποία έρχεται να στηρίξει πνευματικά τους Κιλκισιώτες και να σκορπίσει την ελπίδα και την παρηγοριά σε όσους προστρέξουν στη χάρη της.

Την θαυματουργό και ιστορική Ιερά Εικόνα κόμισε ο Παν. Αρχ. π. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, Προϊστάμενος της Ενορίας που φυλάσσεται το σεβάσμιο Εικόνισμα, και την υποδέχθηκε επικεφαλής όλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τις πρέπουσες τιμές και τον προσήκοντα σεβασμό.

Να σημειωθεί ότι στην υποδοχή συμμετείχαν εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, όπως το Λύκειο Ελληνίδων και ο Σύλλογος Κρητών το "Αρκάδι".

Αμέσως μετά τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου του Κιλκίς, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως. Κιλκισιώτες καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού και παρά τη βροχή προσέρχοντο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα, η οποία και θα παραμείνει στον Ναό των Πολιούχων έως και το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου. Ανάμεσα τους παρέστησαν ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα Μαρία Τσοπούλου, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Πάρις Καπραβέλος, κ.α.

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του οικείου Ιεράρχου κ. Εμμανουήλ ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και λιτανεία της Ιερής Εικόνας των Αγίων και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Ιερομάρτυρα Πέτρου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.