Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γεωργαντάς: «Ούτε νέο τμήμα, ούτε έδρα Σχολής στο ΤΕΙ Κιλκίς»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Δυστυχώς, οι φόβοι μας για την πλήρη απαξίωση του ΤΕΙ Κιλκίς επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , Σερρών και Καβάλας, επισημάναμε την αδιαφορία του Υπουργείου για την ενίσχυση του ΤΕΙ Κιλκίς.

Η απαξίωση αυτή είχε ξεκινήσει νωρίτερα , όταν κατά την επίσκεψη του κ. Γαβρόγλου στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δεν δεσμεύτηκε για τη λειτουργία δεύτερου Τμήματος αλλά και ουδέποτε απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, την 28-6-2018.

Την Δευτέρα , 19 Νοεμβρίου 2018, παρουσία του Υπουργού Παιδείας στην αίθουσα συνεδριάσεων του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκε ομόφωνο πόρισμα της Επιτροπής για την ενοποίηση των ΤΕΙ. Δυστυχώς καμία πανεπιστημιακή Σχολή δεν έχει έδρα το Κιλκίς και δυστυχώς το δεύτερο Τμήμα που αναμέναμε να λειτουργήσει στο Κιλκίς θα συνεχίσει να λειτουργεί στις Σέρρες.

Χάσαμε δύο στα δύο. Έχασε το Κιλκίς, έχασε η ακαδημαϊκή προοπτική του, έχασε η τοπική κοινωνία. Επικράτησε η ασχετοσύνη και η αδιαφορία των εκπροσώπων της κυβερνώσας παράταξης. Όλες τις προηγούμενες αναφορές και επισημάνσεις μου τις χαρακτήριζαν ως στείρα αντιπολίτευση και κινδυνολογία. Τώρα ας πάρουν θέση κι ας απαιτήσουμε όλοι μαζί την αλλαγή αυτής της πρότασης κατά την ψήφιση της στη Βουλή. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν.

Υ.Σ. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόρισμα της Επιτροπής δείτε την επιστολή του Πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Χασάπη προς τους συναδέλφους του στις Σέρρες, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.