Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στο σχολεία

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Σημαντικά κενά που ακυρώνουν την εικόνα «κανονικότητας» που προβάλλει το υπουργείο Παιδείας υπάρχουν στο νομό Κιλκίς. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται 16 κενά στις ειδικότητες των μαθηματικών, ειδικοτήτων υγείας, μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, γεωπονίας, μουσικής και καλλιτεχνικών. 

Αυτό σημαίνει ότι μόνο από τις ελλείψεις αυτές έχουν χαθεί 3000 ώρες διδασκαλίας. Η εξαγγελία του υπουργού και μάλιστα με διθυραμβικές ανακοινώσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά έχει πέσει στο κενό. 

Και αυτό συνέβη αφού το καλοκαίρι (μέσα Ιουλίου) κλείδωσε τις εγγραφές, αφού συγχώνευσε ειδικότητες εκπαιδευτικών, αφού άλλαξε τις αναθέσεις μαθημάτων, αφού μηδένισε τις μεταθέσεις και λιγόστεψε τις αποσπάσεις, αφού συγχώνευσε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, αφού κατήργησε υποστηρικτικές δομές, αφού μείωσε τις ώρες διδασκαλίας στα γυμνάσια από 35 ώρες σε 32. Φαίνεται πως οι μαθητές του λυκείου Χέρσου, Πολυκάστρου και Πλατανιάς είναι παιδιά κατώτερου Θεού. Μέχρι τώρα δεν έχουν μαθηματικό. 

Οι μαθητές του 1ου γυμνασίου δεν κάνουν τεχνολογία, μουσική και καλλιτεχνικά. Οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης δεν κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων υγείας και γεωπονίας. 

Οι ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά φαίνεται μακρινό όνειρο. Η εξασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, το αυτονόητο δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν έχει επιτευχθεί, αφού σήμερα τα μισά σχολεία δεν έχουν πλήρες πρόγραμμα.

Φυσικά δεν μας ξενίζει αυτή η κατάσταση.

Την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους τα δις των υπερπλεονάσματων, υπάρχουν σχολεία χωρίς καθηγητές. Προφανώς τα υπερπλεονάσματα δημιουργούνται από τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών όπως είναι η Δημόσια Εκπαίδευση, η Δημόσια Υγεία και απ’ το «στράγγισμα» των εργαζομένων.

Επίσης η ίδια «κανονικότητα» επιβάλλει το 10% των εκπαιδευτικών να είναι ελαστικά εργαζόμενοι που ως αναπληρωτές, παρά του ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων, μετακινούνται κάθε χρόνο και αλλού στις εσχατιές της χώρας.

Η πολιτική αυτή είναι η ίδια με αυτή που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κύριος στόχος η απομάκρυνση του κράτους από την κύρια ευθύνη της παροχής Δημόσιας εκπαίδευσης και η λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς και το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί καταρχήν τα απολύτως απαραίτητα:

Να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης

Οργάνωση και στήριξη της ειδικής αγωγής

Λειτουργία επιτέλους των τμημάτων προσφυγοπαίδων

Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.