Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Αδιαφορεί η Πολιτεία σε θέματα που αφορούν στην Ειδομένη

Επιμέλεια κειμένου: Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Σήμερα χάρη σε κάποιον ευαισθητοποιημένο φίλο ενημερωθήκαμε για ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο τίτλος του "Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας". Το πρόγραμμα απευθύνεται στην διαχείριση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και προθεσμία είναι από 16/1/2018 έως 15/1/2019 (και ώρα 17.00).

Το πρόγραμμα είναι εδώ https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=3635

Όπως γνωρίζετε η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης έχει πολλές φορές αναφερθεί στο ιστορικό κτήριο του νηπιαγωγείου το οποίο ανήκει στην δημοτική αρχή και αποτέλεσε η έδρα της δράσης του καλλιτεχνικού χωριού Ειδομένης.

Εδώ και τέσσερα χρόνια με επιστολές μας οι οποίες περιγράφουν τον τρόπο αξιοποίησης του ιστορικού κτηρίου, εκφράσαμε την ανησυχία μας για την πορεία του κτηρίου αυτού . Σε καμία δεν λάβαμε απάντηση ούτε καν συγκίνησε την δημοτική αρχή .

Σε μια προσπάθεια μας μάλιστα παραθέσαμε στον δήμαρχο σχετικό αίτημα καθώς και τους χορηγούς για την επισκευή της σκεπής και τον ελαιοχρωματισμό του κτηρίου , κάτι που θα πραγματοποιούνταν με την παρουσία εθελοντών ( η σχετική λίστα ανέγραφε 47 άτομα χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα τις δυνατότητας τους)

Μια αδιαφορία από πλευράς δημοτικής αρχής η οποία προφανώς δεν θέλει μάλλον να διασώσει το ιστορικό κτήριο, αποδεικνύοντας ότι οι μικροί οικισμοί του δήμου Παιονίας δεν θεωρούνται μέρος του δήμου Παιονίας άλλα οικονομικοί αιμοδότες και μόνο.

Εκτός και αν εσκεμμένα δεν επισκευάζεται το ιστορικό κτήριο, εσκεμμένα διαγράφεται η ιστορία του έως ότου η κατεδάφιση του αποσιωπήσει όλες αυτές τις ανησυχίες μας.

Γιατί ενώ υπάρχει σχετικό πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ δεν το αξιοποιείται κατάλληλα προς όφελος των δοτών;

Είτε η άγνοια.....είτε η αδιαφορία ...είτε η ανεπάρκειά σας, είναι αυτό που στερεί την Ειδομένη από ένα αξιοποιήσιμο ιστορικό κτήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου