Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Υποψήφιος στις Σουηδικές εκλογές 2018 ο Κιλκισιώτης Μωυσής ΝικολαΐδηςΈνας γνωστός Κιλκισιώτης της Διασποράς, ο Μωυσής Νικολαΐδης με καταγωγή από το Χέρσο Κιλκίς, θα είναι υποψήφιος βουλευτής Σουηδίας στις εκλογές του θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.


Παράλληλα ο κ. Νικολαΐδης θα είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στοκχόλμης, στοχεύοντας να εκλεγεί για τρίτη φορά.

Ο κ. Νικολαΐδης, που κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, είναι εδώ και μία εικοσαετία Πρόεδρος της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατικής Οργάνωσης Στοκχόλμης καθώς και πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης στελεχών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην βόρεια Στοκχόλμη.

Έχει διατελέσει επίσης και πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Οργάνωσης Ρίνκεμπι. Διετέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας τοπικών οργανώσεων και μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σουηδίας.

Επίσης έχει έντονη παρουσία στα κοινά της Ομογένειας της Σουηδίας. Είναι εδώ και χρόνια πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής κοινότητος της Σουηδίας, αυτής της Βόρειας Στοκχόλμης, ενώ διετέλεσε γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας.

Να σημειωθεί ότι στις τριπλές εκλογές (βουλευτικές – δημοτικές και νομαρχιακές) της 9 Σεπτεμβρίου μπορούν να ψηφίσουν και στη χώρα μας όλοι όσοι έχουν το σχετικό δικαίωμα, Έλληνες ή Σουηδοί. Η ψηφοφορία μπορεί να γίνει είτε με "επιστολική ψήφο", είτε στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. για τους ευρισκόμενους στη βόρεια Ελλάδα.

Ο Μωυσής Νικολαΐδης με τον σημερινό πρωθυπουργό της Σουηδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου