Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ocean City στις ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Νίκος Γεωργιάδης 
Το Ocean City, είναι μια πόλη η οποία βρίσκεται στην πολιτεία του Μέριλαντ με πληθυσμό μόλις οκτώ χιλιάδες κατοίκους. Η απόστασή της από την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον είναι στα 240 χλμ. 

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ή τα Σαββατοκύριακα όλου του χρόνου, ο πληθυσμός των επισκεπτών αυξάνεται εντυπωσιακά φτάνοντας μέχρι και τα οκτώ εκατομμύρια ετησίως! 

Σε αυτή την πόλη, η δραστήρια Ελληνική κοινότητα με τη συνεργασία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου διοργανώνει κάθε χρόνο Ελληνικό Φεστιβάλ. Φέτος ξεκίνησε στις 27 και λήγει σήμερα 29 Ιουλίου, με τόπο διεξαγωγής το Συνεδριακό Κέντρο Roland E. Powell. 

Αποτελεί μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουν και πάλι οι Έλληνες τις ευρύτερης περιοχής, να ακούσουν ελληνική μουσική να χορέψουν λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς και να δοκιμάσουν γεύσεις ελληνικές.

Φυσικά οι επισκέπτες δεν είναι μόνο Έλληνες αλλά και Αμερικάνοι αλλά και μετανάστες από άλλες χώρες. Άλλωστε το ελληνικό φαγητό καιν το ελληνικό γλέντι αρέσει σε όλους. 

Τα Omorfa Taxidia ήταν εκεί και «μύρισαν» πατρίδα έστω για λίγες ημέρες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διασκέδαση όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουν, μουσική και χορό, αλλά κυρίως παρουσίαση αυθεντικών Ελληνικών γεύσεων.

Κάποια από τα πιάτα ήταν λεμονάτο κοτόπουλο, αρνάκι, κεφτέδες,ντολμαδάκια, σπανακόπιτες, τυροσαλάτα, χωριάτικη σαλάτα, παστίτσιο, μουσακάς, γύρος, παραδοσιακά γλυκά, Ελληνικός καφές κ.α. Επιπλέον υπήρχαν διάφορα σταντ που πουλούσαν Ελληνικά κοσμήματα και άλλα προϊόντα.

Πηγή: Omorfa taxidia facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.