ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Τάδε έφη Τατίδης για την αξιοποίηση του Λόφου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Υπογράφει ο ΝίκοςΤατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Ο ονομαζόμενος λόφος Αγίου Γεωργίου είναι ο λόφος που δεσπόζει στο Κιλκίς, το διαμάντι πάνω στο δαχτυλίδι. Από την εποχή που πήγαινα στο γυμνάσιο, αξιοποιούνταν για ημερήσιες εκδρομές. Από τότε δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι για την αξιοποίηση του. 

Προτείνω να ξεκινήσει μελέτη αξιοποίησης όλου του λόφου με το δασύλλιο, να γίνει πάρκο αναψυχής, χώρος επισκεψιμότητας, διαδρομές για ποδήλατο, παρτέρια με λουλούδια, κιόσκια με παγκάκια και ψησταριές, για εκδρομείς Σαββατοκύριακου και της πρωτομαγιάς, δρόμους κάθετους και κυκλικά παράλληλους προς τον λόφο για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από παντού, κ.λπ.

Με τρόπο που θα αξιοποιηθεί τουριστικά όλη η περιοχή, σπήλαιο, εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, λόφος, κατάστημα λόφου, αμφιθέατρο μουσείο φυσικής ιστορίας κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρήκα, εγκεκριμένη μελέτη στις τεχνικές υπηρεσίες, με τίτλο "Ανάδειξη και αξιοποίηση του λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς" απόφαση της έγκρισης είναι 2201/22-7-1998, από ομάδα μελετητών του 1996, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πραγματικό Δάσος-Πάρκο στον λόφο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς που θα καλύπτει ανάγκες προστασίας, αισθητικές, υγείας και γενικότερα ανάγκες αναψυχής των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών της.

Στην μελέτη υπάρχουν, τεχνική έκθεση, σχέδια και προϋπολογισμός.

Ακόμα και με την τότε μελέτη φαίνεται πως η ανάδειξη και αξιοποίηση του λόφου είναι επιτακτική για την πόλη, γιατί είναι η μόνη περιοχή την οποία οι κάτοικοι μπορούν να επισκεφτούν για αναψυχή, έχει χώρους διαφόρων εκδηλώσεων έχει θέα όλη την πόλη και όχι μόνο.

Η επισκεψιμότητα του χώρου είναι καθημερινή, για το σπήλαιο, για την εκκλησία, για το αναψυκτήριο, για πεζοπορία κ.λπ. Εφαρμόζοντας και μία νέα ανάπλαση η επισκεψιμότητα του χώρου θα αυξηθεί.

Υπάρχουν εισηγήσεις από το 1980 περί αναδάσωσης περί ανάπτυξης της περιοχής. Δηλαδή μιλάμε για 38 χρόνια λόγια και όνειρα. Ένα έργο με προϋπολογισμό περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και με εφαρμογή, εάν υπολογίσουμε τις εκπτώσεις των κατασκευαστών, περίπου (600.000), εξακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό αρκετά μεγάλο για ένα έργο πνοής για την πόλη του Κιλκίς.

Θέλω να το συγκρίνεται με το ποσό των (4) τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για το έκτρωμα του τσιμεντόκηπου που κατασκευάστηκε, και μετά να αποφασίσετε ποιο έργο θα έπρεπε να έχει προταθεί.

Η μελέτη αυτή υπάρχει από το 1998 δηλαδή εδώ και 20 χρόνια, πέρασαν 4 δημαρχιακές θητείες και μια που τρέχει 5. Θέλω να πιστεύω θα είναι και η δημαρχιακή θητεία που θα ξεκινήσει η εφαρμογή της μελέτης, είτε με πρόγραμμα LIDER, είτε με ΕΣΠΑ είτε με άλλον χρηματοδοτικό φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου