ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Οι νέοι φωτιστικοί στύλοι της Γ. Καπέτα στο Κιλκίς

Έργα υποδομών για την περιοχή, αλλά και για την αναβάθμιση της ετήσιας εμποροπανήγυρης έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες ο Δήμος Κιλκίς στην οδό της Γ. Καπέτα, που ως γνωστόν φιλοξενεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της, τη λειτουργία του ιστορικού αυτού τοπικού θεσμού.


Πρόκειται για τα έργα της υπογειοποίησης των καλωδίων της εμποροπανήγυρης, της υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ και της αντικατάστασης των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, τα οποία «έτρεξαν» και «τρέχουν» όλα μαζί προκειμένου να αποφευχθούν διπλές εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης στα ίδια σημεία.

Και ενώ μέχρι πρότινος, από πλευράς των κατοίκων της περιοχής κυριαρχούσαν δικαιολογημένα, τα παράπονα και οι οχλήσεις από τις συνεχείς τεχνικές εργασίες, τις τελευταίες ημέρες αυτό που επικρατεί είναι η απορία που σχετίζεται με την τοποθέτηση μέρους των νέων, σύγχρονων φωτιστικών στύλων του Δήμου Κιλκίς, με το βραχίονα στραμμένο προς τα πεζοδρόμια της οδού και όχι προς το δρόμο.
Σύμφωνα πάντως με την σχετική ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κιλκίς Νίκο Ταχτσίδη, πρόκειται για μικρό αριθμό στύλων, ο οποίος κρίθηκε από τους υπεύθυνους ότι έπρεπε να τοποθετηθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας από τα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, καθώς σε αντίθεση περίπτωση θα δημιουργούνταν συνθήκες επικινδυνότητας.

Οι στύλοι πάντως που έχουν τοποθετηθεί ορθά, μέρος των οποίων θα τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα τους εκθέτες, θα τεθούν σε λειτουργία έως τις αρχές Σεπτεμβρίου με την έναρξη της εμποροπανήγυρης.

Οι υπόλοιποι θα μείνουν εκτός λειτουργίας και στραμμένοι προς τα πεζοδρόμια, έως την απομάκρυνση των ξύλινων κολονών και την υπογειοποίηση του δικτύου από τη ΔΕΗ. Μια εργασία που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της τελευταίας, θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου