Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Χάντμπολ: Το Κιλκίς δικαιούται όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021


Το κοινό καμπ της Εθνικής παίδων Χάντμπολ με την αντίστοιχη της Ρουμανίας παρουσιάστηκε σε  συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στο Κιλκίς. Μεταξύ άλλων τονίστηκε η θέληση των φορέων της πόλης, ώστε το Κιλκίς να φιλοξενήσει όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Κωνσταντίνος Βιολιτζής (Μέλος ΔΣ ΟΧΕ): «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας και την δική μας Εθνική στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021, που θα γίνει στην Ελλάδα. 


Αντιλαμβάνεστε ότι ως γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε ό,τι πιο αξιόμαχο και αξιόλογο υπάρχει. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια τεράστια εκδήλωση. 

Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξης ευκαιρία ακόμα και το Κιλκίς να διεκδικήσει έναν όμιλο στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου. Είναι κάτι το οποίο θα δώσει ένα μεγάλο όφελος στην πόλη μας. Το κόστος είναι μηδαμινό σε σχέση με την ανταποδοτικότητα. Θα φέρει λοιπόν μεγάλο όφελος σε πολλούς στην πόλη μας, είτε αν το δούμε στρατηγικά, είτε σαν απλό αποτέλεσμα. 

Το Κιλκίς το δικαιούται διότι καλλιεργεί το άθλημα από την δεκαετία του ‘80 και με τεράστιες επιτυχίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο προπονητής αυτής της Εθνικής ομάδας να είναι Κιλκισιώτης και να είναι από τους πρώτους που συμμετείχαν στο άθλημα. 

Επίσης αυτή την στιγμή συμμετέχουν στην Εθνική δύο αθλητές, που είναι από εδώ και μακάρι να γίνουν και περισσότεροι. Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Κιλκίς είναι δίπλα στο άθλημα και έχει σταθεί αρωγός πέρα από οποιονδήποτε άλλο φορέα. Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σισμανίδη για την μεγάλη βοήθειά του στο άθλημα. 

Θα πρέπει να πούμε ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο συμφωνεί σε όλες τις πρωτοβουλίες για το χάντμπολ. Ξαναλέω λοιπόν ότι το Κιλκίς θα πρέπει να πάρει όμιλο και να φιλοξενήσει εδώ εθνικές ομάδες. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Εμείς θα είμαστε συνεπείς. Είμαστε ένα άθλημα το οποίο δεν έχει συμφέροντα που κρύβονται. 

Είμαστε ένα ερασιτεχνικό άθλημα στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στην περιφέρεια να πρωταγωνιστεί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ταξίαρχο κ. Καπραβέλο για την σίτιση της Εθνικής ομάδας παίδων στη Λέσχη Αξιωματικών και τον ταγματάρχη κ. Φουκαρά που στέκεται δίπλα μας και μας προσφέρει μια άψογη φιλοξενία.

Την οργανωτική υπεύθυνη της Εθνικής κ. Ελένη Σκαρλίδου, τον ΓΑΣ Κιλκίς που μεσολαβεί για την φιλοξενία της ομάδας καθώς και παίκτες του συλλόγου που είναι εθελοντές και βοηθούν. Ευχαριστώ επίσης ταυτόχρονα και τους Πόντιους Κιλκίς που αναπτύσσουν το άθλημα στις μικρές κατηγορίες και τον ΑΣΑ Αξιούπολης. 

Το Κιλκίς μπορεί να γίνει επίσημη έδρα όλων των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος. Προαπαιτούμενο όμως είναι να υπάρξει μια παρέμβαση με μικρό κόστος στο γυμναστήριο, έτσι ώστε να μετακινηθεί η κάτω εξέδρα στην απέναντι πλευρά όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς. 

Αυτήν την παρέμβαση έχει να κάνει ο Δήμος για να φιλοξενηθεί ο όμιλος. Το γήπεδο έτσι θα γίνει πιο λειτουργικό. Θεωρώ ότι μετά την επισκευή του παλαιού γηπέδου μπορεί να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία».

Χριστόφορος Πιπερίδης (Αντιδήμαρχος Κιλκίς): «Τα παιδιά αυτά που ήρθαν σε αυτό το καμπ προετοιμασίας από τη στιγμή που φορούν το Εθνόσημο μας, αλλά και εκείνα που φέρουν το εθνόσημο της φίλης χώρας Ρουμανίας, είναι δικά μας παιδιά. Θα προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στην διαμονή τους. 

Σήμερα βρίσκομαι εδώ στην θέση του Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Με απόφαση γενναία δική του και του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος Κιλκίς είναι έτοιμος και θα συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο στις υποδομές, όχι μόνο για την χειροσφαίριση αλλά και για τα άλλα αθλήματα. 

Αναλάβαμε όλα τα έξοδα για τις βελτιώσεις του δευτέρου κλειστού γυμναστηρίου της πόλης. Κλείνοντας θέλω να πω αυτό που είπε πιο νωρίς ο κ. Βιολιτζής ότι δικαιούμαστε να φιλοξενήσουμε έναν όμιλο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021. Θέλω επίσης, η φίλη χώρα Ρουμανία όταν επιστρέψει να θεωρούν ότι εδώ βρίσκονται αδέρφια τους. Για ό,τι θέλετε ο Δήμος Κιλκίς θα είναι πάντα εδώ»

Γιάννης Φαχουρίδης (Δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς): «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία του χάντμπολ για την τιμή που κάνει στην πόλη μας και τον Ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Γεωργιάδη για την τιμή που κάνει στην πόλη μας να προετοιμάσει την Εθνική εδώ. 

Κιλκίς και χάντμπολ είναι δύο συνδεδεμένες έννοιες. Το χάντμπολ είναι ίσως το πρώτο άθλημα στην πόλη μας. Έτσι ήταν παλιότερα έτσι είναι και τώρα. Έχει μια μεγάλη δυναμική. Ο Δήμος θα πρέπει να αγκαλιάσει την πρόταση του κου Βιολιτζή και να φιλοξενήσει έναν όμιλο του Παγκοσμίου. Οφείλει το Κιλκίς να αγκαλιάσει την προσπάθεια και το χάντμπολ να γυρίσει στις ρίζες του».

Narcis Gabriel Citu (Προπονητής Ρουμανίας): «Χαίρομαι πάρα πολύ που η Ρουμάνικη ομάδα είναι στο Κιλκίς. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την πρόσκληση τόσο την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος όσο και τις τοπικές Αρχές του Κιλκίς. Έχουμε έρθει στο Κιλκίς με 17 παίκτες και σκοπός μας είναι να παίξουν όλοι και να δούμε τα στοιχεία του καθενός».

Νίκος Γεωργιάδης (Προπονητής Εθνικής ομάδας):
«Για εμάς είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε εδώ. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους του Δήμου και από τον ΓΑΣ Κιλκίς που φροντίζουν η διαμονή μας να είναι πάρα πολύ καλή. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον. 

Είναι ιστορική περιοχή στο χάντμπολ, καθώς έχουν βγει σημαντικοί αθλητές και έχουν διακριθεί. Ακόμα και αυτήν την στιγμή αθλητές από το Κιλκίς παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Σε αυτό το καμπ όλα κυλούν καλά και τυχόν προβλήματα που προκύπτουν λύνονται άμεσα, με συνέπεια η διαμονή μας να είναι όλο και πιο ευχάριστη. 

Προερχόμαστε από μερικά δυνατά φιλικά στο Άργος και θα συνεχίσουμε. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Η Ρουμανία είναι μια ομάδα που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό και θα μας κάνει καλύτερους. 

Είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια ομάδα που έχει παράδοση στο άθλημα. Μετά θα πάμε κι εμείς στη Ρουμανία για να συνεχίσουμε την κοινή μας προετοιμασία και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Αναφορικά με το παγκόσμιο του 2021, οι προσδοκίες μας σίγουρα είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. 

Οργανωτικά, είμαστε ικανοί να φέρουμε σε πέρας τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που οι αθλητές θα μπορούν να εξελιχθούν και να βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο εκείνη τη στιγμή. 

Δεν θέτουμε σαν στόχο μόνο εκείνο το Παγκόσμιο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε σύντομα να δούμε καλύτερα αποτελέσματα και σε επίπεδο ανδρών».

Παναγιώτης Λαπατίνας (Πρόεδρος ΓΑΣ Κιλκίς): «Το Κιλκίς ανέκαθεν ήταν μια μητρόπολη του χάντμπολ και από τους πιο ιστορικούς συλλόγους ακόμη και πριν μπουν οι «μεγάλες ομάδες» στο άθλημα. 

Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τις Εθνικές μας ομάδες. Ως σύλλογος κάνουμε μια φιλόδοξη προσπάθεια να επαναφέρουμε τον σύλλογο στα σαλόνια της Α1. Το Κιλκίς είναι μια πόλη με κουλτούρα στο άθλημα και θέλουμε την τοπική κοινωνία δίπλα μας. 

Είναι τιμή μας που ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Κιλκισιώτης ο Νίκος Γεωργιάδης και είμαστε πάντα δίπλα, όποτε χρειαστεί να φέρουμε είτε την Εθνική ανδρών, είτε οποιαδήποτε άλλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.