Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Ο Γιώργος Πελίδης σε ημερίδα ενημέρωσης για το ποδόσφαιρο στο Μαυρονέρι Κιλκίς

Επιμέλεια: Γιώργος Πελίδης
Η διοίκηση του Απόλλωνα Μαυρονερίου και ο πρόεδρος της ομάδας Μελεκίδης Ιορδάνης, όπως και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Χατσικίδης Χάρης, διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης των γονέων και των προπονητών ποδοσφαίρου για τους κανόνες και την συμπεριφορά ως προς τις αναπτυξιακές ηλικίες.

Προσκεκλημένος για την παρουσίαση του προγράμματος ήταν ό Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής UEFA A’ Πελίδης Γεώργιος ο οποίος ανέπτυξε την φιλοσοφία της σχολής προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο- UEFA.

Επίσης ανέπτυξε την προσέγγιση των αναπτυξιακών ηλικιών ως προς τις ηλικίες (ημερολογιακή-βιολογική-προπονητική) ως προς το μέγεθος της μπάλας, τις αριθμητικές σχέσεις τις διαστάσεις των αγωνιστικών χώρων. Οι στόχοι ανάλογα με τις ηλικίες δια μέσω των παιχνιδιών και παιγνιωδών ασκήσεων, η διδασκαλία, η εκπαίδευση, η προπόνηση και η καθοδήγηση.

Η επικέντρωση να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, όπως και για τον οδηγό πρακτικής εξάσκησης στο ποδόσφαιρο. Η κατανόηση το τι μπορούν να αντιληφθούν τα παιδιά αλλά και η ρεαλιστικές προσδοκίες ανάλογα με την ηλικία.

Η ενημέρωση περιελάμβανε την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία και την συμπεριφορά των προπονητών και γονέων στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες, η οποία θα πρέπει να συνάδει με την φιλοσοφία της σχολής προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο –UEFA και των σύγχρονων υποστηρικτικών επιστημών.

Αν και νεοσύστατη η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Απόλλων Μαυρονερίου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για ενημέρωση και για σύγκλιση της προπονητικής διαδικασίας σύμφωνα με τις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου