Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Το «θεατρόπολις» παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία»

Το «θεατρόπολις» παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» σε σενάριο Βασίλη Φλώρου και σκηνοθεσία Σωτήρη Ταχτσόγλου. Το έργο κατοπτρίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Οι ήρωές του, Οδυσσέας και Πηνελόπη, είναι άνθρωποι που ξεδιπλώνουν το χαρακτήρα τους με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους προκύπτουν αφ΄ενός από τη δομή της κοινωνίας και αφ΄ετέρου από την ατομική ψυχοσύνθεση. Το έργο ασκεί μια κριτική στο κοινωνικό γίγνεσθαι και ιδιαίτερα στις σχέσεις των δυο φύλων. Άλλοτε προβληματίζει, άλλοτε παρωδεί και άλλοτε φιλοσοφεί.

Οδυσσέας: «Είμαι αυτός που είχε την τόλμη να πολεμήσει θεούς και ανθρώπους, που δεν ανήκει πουθενά και σε κανέναν. Ήμουν πράγματι ο Κανένας. Γιατί ποτέ κανέναν δεν προσκύνησα, κανέναν»

Πηνελόπη: «Για να προχωρήσεις πραγματικά πρέπει κάποια στιγμή να αμφισβητήσεις αυτά που μέχρι τώρα ήξερες. Αυτά που σου έμαθαν οι άλλοι»

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο των «Ελευθερίων» της πόλης. Θα προλογίσει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Παίζουν οι: Ευαγγελία Αλεξοπούλου, Όλγα Ζαραλή, Φιλιώ Καραλίδου, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Βάσω Μαλγαρινού, Θεόδωρος Μηνάς, Καλλιόπη Μητσακάκη, Σωτήρης Ταχτσόγλου και Μέμα Τεμεκενίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνικά - κοστούμια: Σωτήρης Ταχτσόγλου, Μέμα Τεμεκενίδου

Επιμέλεια ήχου: Νίκος Σπυρλιάδης

Φωτογραφίες: Πάολα Χαραλαμπίδου

Artwork: Σοφία Σπυρλιάδου

Τιμή εισιτηρίου: 5 €

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου