Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ Κιλκίς με μία κάλπη

Της Π. Χαραλαμπίδου
Με γρήγορες διαδικασίες, χωρίς προεκλογικό ενδιαφέρον και σασπένς και με την ελάχιστη κινητοποίηση σε επίπεδο νομού, ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. της 13ης Μαΐου 2018 για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κιλκίς, της Νομαρχιακής Διοικούσης Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.), των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και των εκπροσώπων που θα συμμετέχουν στα δύο επόμενα τακτικά Συνέδρια του κόμματος.

Μάλιστα, οι υποψήφιοι εκλέχθηκαν χωρίς καν να στηθούν κάλπες, μια διαδικασία που ακολουθήθηκε και σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, που όριζε ότι, εφόσον υπάρχουν ισάριθμες υποψηφιότητες, όσες και τα κομματικά αξιώματα, οι Νομαρχιακές Εφορευτικές Επιτροπές θα μπορούσαν να αποφασίσουν τη μη διεξαγωγή των εκλογών.

Καθώς λοιπόν, και στο νομό Κιλκίς για το λόγο ότι όσες ήταν οι εκλόγιμες θέσεις ήταν και οι υποψήφιοι, τόσο στην περίπτωση της ΝΟ.Δ.Ε. (1 Πρόεδρος και 9 μέλη για 9 θέσεις), όσο και στις περιπτώσεις των υποψήφιων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας (1 Πρόεδρος και 9 μέλη για 9 θέσεις ), αλλά και των συνέδρων (10 υποψηφιότητες για 10 θέσεις), δεν στήθηκαν κάλπες και δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές.

Έτσι, μόνο με την αρχική δήλωση ενδιαφέροντός τους, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κιλκίς είναι πλέον ο Μηνάς Παπαδόπουλος, μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. οι Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, Ελένη Θεοχαρίδου, Νίκος Αβραμίδης, Θανάσης Τατάρογλου, Σοφία Καπαλτσίδου, Αθανάσιος Μάντζαρης, Περικλής Καντζάβελος, Γιώργος Κωνσταντινίδης και Στέργιος Καβαδόπουλος, Πρόεδρος στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας ο Δημήτρης Σκαντζούρης και σύνεδροι οι: Κώστας Παπαδόπουλος, Ανέστης Πογέλης, Ευστάθιος Στεφανίδης, Γιάννης Χατζηαποστόλου, Παναγιώτης Λαπατίνας, Νίκος Αβραμίδης, Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, Ιωάννης Διαμαντίδης, Ευαγγελία Καρύδα-Ιωαννίδου και Γιώργος Μπαλάσκας.

Μία κάλπη
Η μοναδική κάλπη που στήθηκε στο νομό Κιλκίς ήταν για την Προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κιλκίς, καθώς για τη θέση υπήρξαν 2 υποψήφιοι. Ο Αναστάσιος Καζαντζίδης που επικράτησε με 129 ψήφους, έναντι του αντιπάλου του Γιάννη Μιχαηλίδη (έλαβε 84 ψήφους).

Καθώς επρόκειτο για ενιαίο ψηφοδέλτιο (παρόλο που οι υποψήφιοι ήταν 9, όσες δηλαδή και οι θέσεις των μελών), σε ψηφοφορία τέθηκαν και τα υποψήφια μέλη της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Κιλκίς (ΔΗΜ.Τ.Ε.): Χαράλαμπος Γεωργιάδης (101 ψήφους), Γιώργος Καλαντζής (12), Χαράλαμπος Παμπορίδης (34), Ελένη Παπαδοπούλου (71), Χρήστος Σαβρανίδης (48), Χρήστος Σιδηρόπουλος (16), Στυλιανός Ταγκαλίδης (109), Παναγιώτης Φυντανίδης (47) και Δημήτρης Φωτιάδης (117).

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 223 από τα 425 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, λίγο πάνω από το 50% δηλαδή, ποσοστό που ικανοποίησε πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή για μη διεξαγωγή εκλογών ήταν στην ουσία μια πρόφαση, ώστε να μη διαφανεί στην ψηφοφορία (μέσα από άκυρα-λευκά) η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος σε σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και για να μην επαληθευτούν οι φόβοι γιαμη προσέλευση ψηφοφόρων λόγω αδιαφορίας και απαξίωσης του οργάνου.

Και η αλήθεια είναι, σε ένα νομό που κατά παράδοση η ΝΔ καταγράφει υψηλά ποσοστά, δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία ούτε ο μικρός αριθμός των μελών του κόμματος, ούτε το… ελάχιστο ενδιαφέρον τους για ενεργό συμμετοχή. Γεγονός που καταδεικνύεται περίτρανα από τις τόσες… όσες υποψηφιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.