Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Μητροπόλεως Κιλκίς
Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και έντονης συγκίνησης τελέστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαϊου 2018, η ρασοφορία του Δόκιμου Μοναχού Χρήστου Δημητριάδη υιός του Λαζάρου και της Παρθένας, στην υπό σύσταση Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς.

Στο μικρό Μοναστηράκι της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο βρίσκεται πλησίον της πόλεως, στον παλαιό δρόμο Κιλκίς-Τερπύλου, σε μία καταπράσινη περιοχή δίπλα στον Γαλλικό ποταμό εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να συμμετέχουν στις ευλογημένες στιγμές του νέου Μοναχού και να προσευχηθούν μαζί στο ιδιαίτερο γεγονός της ζωής του. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Γαβριήλ.

Της Ακολουθίας του Αναστάσιμου Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλέως Αρχιμανδρίητς Γαβριήλ Ασπρολούπος, ο Ηγούμενος της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Ιωάννου, ο Ηγουμενεύων της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Γέροντας Χρυσόστομος της Σκήτης Αγίας Άννης Αγίου Όρους, ο Ιερομόναχος Δαυίδ της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους ως εκπρόσωπός του Καθηγουμένου Γέροντος Αλεξίου, Μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, Κληρικοί και Διάκονοι της τοπικής μας Μητροπόλεως.

Πριν την ολοκλήρωση του Εσπερινού τελέστηκε και η Ακολουθία της ρασοφορίας του νέου Μοναχού, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να νουθετεί τον νέο Μοναχό π. Γαβριήλ ενώ απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε την σημασία αφιερώσεώς στην διακονία του Θεού. «"Η παρουσία ενός Μοναχού δείχνει τον αγώνα και την προσπάθεια της Εκκλησίας να φύγουμε από το κατά φύση και να φθάσουμε στο υπερ φύση, όπου θα λαμβάνει αέναως τη χάρη του Θεού. Με τον τρόπο αυτό δίδεται μία απάντηση στον κοσμικό άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει να αρθεί στο υπερ φύση και δικαιολογεί και αγωνίζεται για το "παρά φύση"» είπε μεταξύ των άλλων.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου