Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Συναντήσεις Βεργίδη για το αρδευτικό δίκτυο Γουμένισσας

Τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Αθανάσιο Τραχανίδη και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γουμένισσας κ. Χρήστο Αγγελοστογιάννη δέχθηκε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Γουμένισσας. Το δίκτυο εκτάσεως περί τα 3,5 χλμ είναι ικανό να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες των δυναμικών καλλιεργειών γύρω από την Γουμένισσα. 

Πλην όμως στερείται δεξαμενής, η οποία θα έλυνε το κύριο πρόβλημα του δικτύου, που είναι η απόφραξη των αυλάκων από τα φερτά υλικά κατά τη διαδρομή του νερού από τις πηγές έως το δίκτυο.

Το πρόβλημα είχε τεθεί πρόσφατα υπόψη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον και υποσχέθηκε την εξασφάλιση κατ’ αρχήν του ποσού των 20.000 € για τις πρώτες επιδιορθωτικές εργασίες στο δίκτυο (επισκευή βανών, επιδιόρθωση αυλάκων κλπ.). 

Σε επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη, κατά την ώρα της σύσκεψης, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, η εξέλιξη δρομολογήθηκε με την ταυτόχρονη απόφαση από τις ανάλογες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον ΤΟΕΒ Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου