Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

To 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς απέκτησαν αδελφάκι

Υπογράφηκε στις 23 Απριλίου 2018 σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Pallace, σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και το σχολείο Merchnskogo της πόλης Κrymsky του Κρασνοντάρ. 

Στην ίδια συμφωνία συμμετέχει από το Κιλκίς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο και γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντίστοιχα της Νότιας Ρωσίας. Προηγήθηκε επίσκεψη της διευθύντριας του ρώσικου σχολείου στα σχολεία του Κιλκίς, γνωριμία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης.

Πρόκειται για συνεργασία με σχολεία που προωθούν προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας καθώς στις περιοχές αυτές υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και ισχυρή επιθυμία εκμάθησης της γλώσσας τόσο από ομογενείς όσο και από μαθητές άλλης εθνικής καταγωγής. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολείων θα βαδίσουν σε ιστορικά μονοπάτια που συνδέουν την Ελλάδα με τις περιοχές αυτές της Μαύρης θάλασσας ενώνοντας τις άκρες του νήματος κι ενισχύοντας δεσμούς αιώνων.

Στόχος της συνεργασίας είναι η εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες και η προώθηση της επικοινωνίας μέσω της εκμάθησης της αντίστοιχης γλώσσας.

Η συνεργασία αφορά σε:

- κοινές δραστηριότητες ανταλλαγή πληροφοριών, εκπαιδευτικών και μαθητών.

-εφαρμογή κοινών δράσεων με έμφαση στον πολιτισμό, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη λογοτεχνία.

-ανταλλαγή εκπαιδευτικής ύλης, όπως χάρτες, βιβλία, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό κλπ.

-εκπόνηση των προγραμμάτων, των μεθόδων και οδηγιών για την εκμάθηση γλώσσας της χώρας εταίρου και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου