Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Δήμος Κιλκίς: Πρώτη θεματική διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Β.Α.Κ.)

Ο Δήμος Κιλκίς, υιοθετώντας τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές της βιώσιμης ανάπτυξης και του σύγχρονου σχεδιασμού και οργάνωσης των πόλεων, προωθεί την υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΣΒΑΚ).

Το ΣΣΒΑΚ θα καθορίσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Δημοτική Αρχή Κιλκίς θα κινηθεί στη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών για την υλοποίηση παρεμβάσεων και επενδύσεων αναβάθμισης του τοπικού δικτύου αστικών μετακινήσεων. Στόχος είναι να οργανωθεί ένα σύστημα για την περιοχή μας που θα δίνει προτεραιότητα σε βιώσιμους τρόπους κινητικότητας, δηλαδή, στη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, στο ποδήλατο και στην πεζή μετακίνηση έναντι της ολοένα αυξανόμενης χρήσης του αυτοκινήτου.

Ο πρώτος κύκλος της θεματικής διαβούλευσης για το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ανοίγει την Τετάρτη 9 Μαϊου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στην αστική μετακίνηση.

Στο πρώτο στάδιο εκπόνησης του ΣΣΒΑΚ του Κιλκίς, η Ομάδα Έργου του Δήμου αξιολόγησε τις υφιστάμενες συνθήκες αστικών μετακινήσεων στην πόλη μας. Η συμμετοχή των φορέων σε αυτό το στάδιο της αξιολόγησης κρίνεται αναγκαία, καθώς μέσω αυτής μπορεί να αναδειχθούν ζητήματα, τα οποία πιθανώς να μην έχουν ληφθεί υπόψη από την Ομάδα Εκπόνησης ή δεν έχουν αντιμετωπιστεί πλήρως από το Δήμο.

Το περιεχόμενο της διαβούλευσης, που οργανώνει για το σκοπό αυτό ο Δήμος, διαμορφώνεται πάνω στους ακόλουθους άξονες:

Ενημερωτική παρουσίαση πάνω στις αρχές και τα οφέλη των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Αποτελέσματα αξιολόγησης των υφιστάμενων πολιτικών και συνθηκών αστικής κινητικότητας

Συζήτηση – Τοποθετήσεις συμμετεχόντων

Συμπλήρωση δομημένου ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση του υφιστάμενου σχεδιασμού

Συζήτηση συμπερασμάτων διαβούλευσης

Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης θα ζητηθεί από όλους τους παριστάμενους φορείς να συμπληρώσουν το «Έντυπο δήλωσης συμμετοχής και τοποθέτησης εμπλεκόμενων φορέων στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ» μέσω του οποίου θα εκδηλώνουν την επιθυμία τους για περαιτέρω συμμετοχή στις διαδικασίες ανάπτυξης και διαβούλευσης του ΣΒΑΚ. 

Επίσης, στο έντυπο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμπληρώσουν τυχόν δυνατότητες/ αδυναμίες που διαπιστώνουν στο δίκτυο όπως και επιδιωκόμενους στόχους για την αναβάθμιση του.

Μετά τη συμπλήρωση του εντύπου, οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν από κοινού τις υφιστάμενες συνθήκες αστικής κινητικότητας στην πόλη του Κιλκίς. Η αξιολόγηση θα γίνει με τη βοήθεια ενός δομημένου ερωτηματολογίου.

Στην πορεία εκπόνησης του ΣΣΒΑΚ, ο Δήμος Κιλκίς, θα δώσει το βήμα στην τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία διαλόγου, οργανώνοντας θεματικές διαβουλεύσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες φορείς και πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις προτάσεις, παρατηρήσεις και απόψεις τους συνδιαμορφώνοντας ενεργά το περιεχόμενό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.